Vágólapra másolva!
Elfáradt a hazai csapat, győzött a rutin - a nőikézilabda-NB I-ben Békéscsabán öt góllal nyert a Németh és Kenyeres húzta Cornexi.

Nőikézilabda-NB I
Békéscsabai Előre NK - Cornexi Alcoa 26-31 (10-11)
Békéscsaba, 1000 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszki
Békéscsaba: KOVÁCSNÉ - Kovacsicsová 1, Hajdú 1, Felegyi 3, Kurgyis, VASS 12 (1), Kovács J. 3. Csere: Szigeti (kapus), Valyuch, Krista, Ancsin, Lisztóczki 1, Csendes E. 5 (1). Edző: Szabó Károly.
Cornexi: GROSU - Turtóczki 1, NÉMETH 8, Virincsik 3 (3), Kulcsár A. 3, Tóth M. 2, KENYERES 8. Csere: Kurucz (kapus), Kovács A. 2, Lőw 4, Borbély, Grezner. Edző: Zsiga Gyula.
Kiállítások: 10, illetve 12 perc
Hétméteresek: 4/2, illetve 5/3

Nehezen lendültek bele a csapatok, az első öt percben egyik csapat sem tudta bevenni a másik kapuját. Nem mintha olyan jól védekeztek volna, sokkal inkább a pontatlan lövéseknek, a mezőnybeli hibáknak volt köszönhető a gólcsend. Aztán megtört az átok, de ezt követően sem "dúskáltak" a gólokban a csapatok. Igaz, inkább már a kapusteljesítmények nagyfokú változásának miatt volt a kevés találat. Érdekes módon a hazaiak mindig akkor maradtak alul a csatában, amikor emberelőnyben voltak.

Fordulás után negyed óráig még teljesen nyílt volt a mérkőzés, amit alátámaszt: egyik csapat sem tudott egy-két gólnál nagyobb előnyre szert tenni. A finisben azonban elfáradt a Békéscsaba, amit alaposan kihasználtak a rutinosabb, a tabellán előkelőbb helyen álló vendégek. Ezt nehezen viselte a hazai szurkolósereg, volt bírószidás, fütty, pénzbedobálás (állt is négy percig a játék).

Szabó Károly: - Az első játékrészben partiban voltunk, de nem tudtuk vezetéssel zárni a harminc percet. Fordulás után is sokat hibáztunk, ezt kihasználta a rutinos ellenfél és megérdemelten nyert.

Zsiga Gyula: - Az első félidőben sok helyzetet kihagytunk, a második játékrészben Kenyeres beljebb került a szélről és ez döntő volt. A végére elfáradt a Békéscsaba.