Vágólapra másolva!
A válogatott találkozókat követően ismét a bajnokság kerül az előtérbe. Szombaton este 6 órakor a Mol Szolnok a Körmend csapatát fogadja.

A körmendi piros-feketék sok borsot törtek az elmúlt évadban a szolnokiak orra alá. Elég emlékezni, hogy az alapszakaszban kétszer is legyőzték őket, előbb Körmenden 83-62-re, majd tavasszal a Tiszaligetben 85-78-ra. Ráadásul a bronzcsatában is Zsebe Feriék bizonyultak jobbnak a Tisza-parti piros-feketéknél.

Az idei évadban tízből két meccset vesztett idáig a Patonay-legénység, az Albacompnál, illetve Kaposváron szenvedtek egyaránt négy-négy pontos vereséget. Ezért is akarják megerősíteni állományukat, a héten megegyeztek Delmonte Madisonnal, az amerikai játékos három esztendeje szerepelt már soraikban. Információnk szerint, mivel a szövetség még adta áldását az átigazoláshoz, ezért kétséges a bedobó szombati fellépése.

Ellenben a szerdai válogatott meccs egyik hőse, Németh "Csicsa" biztosan fog szerepelni Szolnokon, ő amondó, hogy: "Nem pihentem még ki teljesen a szerdai találkozót, de mire a szombati összecsapás elkezdődik, és kezembe kerül a labda, tova tűnik majd a fáradtság. Mostanság rendre jól szerepelünk a Szolnok ellen, egy percig sem titkoljuk, hogy győzni akarunk a Tiszaligetben. Célunk a bajnoki döntő, ehhez pedig nem elég csak hazai pályán, hanem idegenben is rangadókat kell nyernünk."

Nagyon készülnek a vendéglátók is a bajnoki folytatásra, az irányító Majlkovicsnak rendbe hozták makacs sérülését, így rá is számíthat Miljkovics-mester. A tréner a bajnoki szünetben sem engedte lazsálni tanítványait, még hétvégeken is napi két edzést vezényelt számukra. Közülük Mérész Csaba, igencsak derűlátó a rangadó előtt: "Fő fegyverünk a védekezés, igyekszünk majd semlegesíteni a körmendiek legjobbjait, hiszen mindenki tudja, hogy különösen a mezőnyembereik gyorsak és nagyon ponterősek. Egy biztos, nagyon fogunk igyekezni, hogy ne okozzunk csalódást lelkes szurkolótáborunknak, akik idáig is mellettünk álltak mindegyik mérkőzésen."

Varga Csaba