Vágólapra másolva!
Vasárnap újabb fordulót rendeznek a férfikézilabdázók Bajnokok Ligájában. Az eddig százszázalékos Fotex-Veszprém Franciaországba utazik, ahol az S.O. Chambéry gárdájával játszik. Azzal az együttessel, amelyet hazai pályán 16 góllal vert.

A múlt heti, Magdeburg elleni 24-20-as siker azt jelentette, hogy a Fotex három forduló után százszázalékos, 3 ponttal vezet a Magdeburg előtt, és továbbjutását a legjobb nyolc közé már csak matematikusok kérdőjelezhetik meg.

Az első mérkőzés tanulságaiból kiindulva már nem a hazai együttes a mérkőzés esélyese. A csapatot hiába erősíti több világbajnok (például Gille Bertrand vagy Narcisse Daniel), illetve vb-bronzérmes (Wiltberger), hiába van két remek légiósa (az orosz Moszkalenko és a horvát Igor Kos), mindez kevés a Fotex ellen.

És nemkevésbé Sterbik Árpád ellen. A Veszprém 22 éves, világbajnoki bronzérmes kapusa csodát csodára halmozva véd, már most megérte azt a pénzt, amiért szerződtették. A Chambéry elleni 29-13-as győzelemkor például új fejezetet nyitott a védés történetében: 30 lövésből 21-et hárított, ez a 70 százalékos teljesítmény példátlan a kézilabdában. "Alaposan felkészülök az ellenfelekből, videón egyesével elemzem őket, ezért sokszor előre tudom, ki hova lő" - árulta el a siker titkát Sterbik. Bravúrjaira vasárnap is szükség lesz, igaz, Franciaországban már nem a továbbjutás, hanem a csoportelsőség lesz a tét.

A hétvégi program, Bajnokok Ligája, D csoport
Szombat:
Vardar Vatrostalna Skopje - Sportclub Magdeburg (17 óra, vezeti: Rancik, Beno - szlovákok)
Vasárnap:
S. O. Chambery - Fotex KC Veszprém (17 óra, vezeti: Boye, Jensen - dánok)

A D csoport állása:
1. Fotex-Veszprém 6 pont
2. SC Magdeburg 3 (79-69)
2. S. O. Chambery 3 (70-83)
4. Vardar Skopje 0