Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden 14 játékost nevezett meg azok közül, akik utaznak a pontosan egy hét múlva kezdődő olaszországi világbajnokságra. Két helyet a szakvezető sérülések miatt csütörtökig nyitva hagyott.

A keret:
kapusok: Farkas A., Pálinger, Sugár
mezőnyjátékosok: Balogh, Borók, Radulovics, Siti B., Siti E., Deli, Farkas Á., Kulcsár, Pádár, Kirsner, Pigniczki

Négyen - Lőwy, Kindl, Pálffy és Prok - bízhatnak abban, hogy "beférnek" a fennmaradó két helyre. Radulovics csak abban az esetben marad itthon, ha sérült jobb térde miatt nem vállalja a játékot, míg Kindl bokájáról a terheléses vizsgálat eredménye csütörtökre készül el.

Sinka László főtitkár a vb-re vonatkozó célkitűzésekről és a jutalmazásokról azt mondta, hogy az elvárás az első öt közé jutás, az aranyéremért 15, az ezüstért 10, a bronzért 8, a negyedik helyért 5, az ötödikért pedig 2,5 millió jár. Olaszországból csak a győztes kvalifikálja magát a 2003-as hollandiai vb-re.

A magyarok hétfőn utaznak Bécs és Verona érintésével Meranóba, a csoportküzdelmek helyszínére. Az ellenfelek, sorrendben: Angola, Kongó, Spanyolország, Svédország és Románia. Mocsai bízik abban, hogy első vagy második helyen léphet tovább a válogatott, és akkor a másik ágról könnyebb riválist kap.

A Sport1 csatorna kódolatlanul közvetít Olaszországból, így legalább 600 ezer háztartásban lesznek láthatók a magyar meccsek.