Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr a Domino BHSE-nek: a lényegesen nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező Posillipo Napoli simán nyerte a vízilabda Bajnokok Ligája budapesti csoportjának rangadóját. Győzött viszont a Vasas a KEK-ben, a magyar kupagyőztes a nagy hírű Mladost Zagrebet verte idegenben. Az FTC és a BVSC csoportgyőztes lett a LEN-kupában, s így mind a négy, európai kupában érdekelt magyar csapat továbbjutott. 

Nyolc ország tizenegy városában vetélkedett a kontinens negyvennyolc legjobb vízilabda csapata a három európai kupasorozat (BL, KEK, LEN-kupa) negyeddöntőjébe jutásért. A négy érdekelt magyar együttes közül valamennyi "túlélte" ezt a kanyart, s várhatja a szombati, budapesti sorsolást.

A LEN Kupa bresciai csoportjának mérkőzéseiről a különböző hírforrások nem számoltak be, egyébként az már eldőlt, hogy a BL, a KEK és a LEN Kupa nyolc-nyolc legjobbja közé kilenc ország "delegált" csapatot. Magyarország és Horvátország négy-négy együttessel érdekelt a folytatásban, s erre a bravúrra még az olaszoknak is jó esélyük van a Systema Brescia révén.

Vasárnapi eredmények:

BL selejtező, H csoport, 3. forduló:
Domino BHSE - Posillipo Napoli (olasz) 4-7 (0-1, 0-2, 2-2, 2-2)
Kőér utca, 1400 néző
vezette: Sztavropulosz (görög), Tulga (török)
gól: Gombos, Jäger, Bárány, Kiss 1-1, illetve Jerisov 2, Steinmetz, Kásás, Lisi, Mannai, Rath 1-1

Szemmel láthatóan mindkét csapat tartott riválisától, ennek legbiztosabb jele az volt, hogy az olaszok négy, a magyarok két emberelőnyös helyzetet is kihagytak, s a hetedik perc végéig kellett várni az első gólra, ekkor Steinmetz akcióból volt eredményes.

A folytatásban is rengeteg hibával, körülményesen és feltűnően bizonytalanul játszott a magyar bajnok, s az ellenfél - ha nem is könnyedén - de 3-0-ra növelte előnyét a találkozó feléig.

A harmadik játékrész tizenhetedik (!) percének a vége hozta meg a nápolyiak 4-0-ás vezetése után - Jäger révén - az első hazai találatot. Ettől kezdve viszonylag kiegyensúlyozottabbá vált a küzdelem, de már nem
változott a játék képe, az olaszok simán nyertek.

A csoport másik mérkőzésén:
Rapid Bucuresti (román)-Triglav Kranj (szlovén) 7-6 (0-2, 2-1, 2-1, 3-2)

A csoport végeredménye:
1. Posillipo Napoli 6 pont
2. Domino BHSE 4
3. Rapid Bucuresti 2
4. Triglav Kranj 0

A Honvéddal ellentétben a Vasas bravúrgyőzelmet aratott a KEK belgiumi selejtezőcsoportjában. A magyar kupagyőztes nagy hírű zágrábi ellenfelét verte az utolsó fordulóban.

KEK selejtező, D csoport, 3. forduló:
Vasas - Mladost Zagreb (horvát) 9-8 (1-1, 1-1, 3-3, 4-3)
A magyar góldobók:
Varga T. 3, Vári, Varga Zs. 2-2, Madaras, Hesz 1-1

Kitűnően sikerült a magyar együttes számára a bemutatkozás a KEK-ben: a zágrábiak ugyan az elmúlt hetekben súlyos anyagi problémákkal küszködtek, de kilábaltak a bajból és változatlanul Európa legjobbjai közé tartoznak. Legyőzésük óriási fegyvertény.

A Vasas még azt a luxust is megengedhette magának, hogy Vindisch a végig kiélezett meccs egyik kritikus pillanatában négyméterest hibázzon.

Somossy József együttese százszázalékos teljesítménnyel, hat ponttal jutott a kupagyőztesek tornájának negyeddöntőjébe, ugyanez sikerült a négy pontos Mladost Zagrebnek is.

Utolsó mérkőzését is megnyerte, így százszázalékos teljesítménnyel zárta a BVSC a vízilabda LEN-kupa barcelonai selejtezőcsoportjának küzdelmeit.

LEN-kupa selejtező, E csoport, 3. forduló:
BVSC - CSZK VMF Moszkva (orosz) 9-5 (4-1, 1-1, 2-2, 2-1)
A magyar góldobók:
Szűcs, Petik 2-2, Mészáros, Gór-Nagy, Vincze, Varjas, Kiss 1-1

A BVSC biztosan nyert, annak ellenére, hogy a moszkvaiak számára sorsdöntő volt az összecsapás: ha ők győznek, továbbjutnak. Gerendás György együttese a várakozást felülmúlóan helytállt, s várhatja a LEN-kupa negyeddöntő szombati, budapesti sorsolását.

A csoport másik mérkőzésén:
UISP Bologna (olasz) - CN Catalunya (spanyol) 7-6

A csoport végeredménye:
1. BVSC 6 pont
2. Catalunya 2 (19-16)
3. Bologna 2 (17-24)
4. CSZK VMF Moszkva 2 (16-24)

Simán verte a házigazdákat az FTC a vízilabda LEN-kupa németországi selejtező csoportjának utolsó fordulójában és elsőként jutott a negyeddöntőbe, teljessé téve a magyar csapatok pozitív mérlegét: a hétvégi selejtezőket valamennyien sikerrel vették.

LEN-kupa-selejtező, H csoport, 3. forduló:
Rote Erde Hamm (német) - FTC 5-10 (1-3, 1-3, 2-2, 1-2)
A magyar góldobók:
Takács, Katonás 3-3, Nyéki 2, Hosnyánszky, Tóth L. 1-1

Gond nélkül, jó játékkal, a vártnál könnyebben nyert az FTC, s jutott tovább.

A csoport másik mérkőzésén:
Primorje Rijeka (horvát) - Ethnikosz Pireusz 8-6

A csoport végeredménye:
1. FTC 4 pont (23-15)
2. Primorje Rijeka 4 (23-20)
3. Ethnikosz Pireusz 2 (18-19)
4. Rote Erde Hamm 2 (17-26)

A BL következő fordulójának (január 19-én kezdődik két négyes csoportban az újabb sorozat) sorsolását szombaton tartják Budapesten, ahol eldől a KEK és a LEN Kupa negyeddöntőinek párosítása is.

Korábban: