Vágólapra másolva!
A december 4-én kezdődő olaszországi nőikézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott két góllal kikapott Oroszország együttesétől a kijevi Turcsin-kupa második fordulójában.

Oroszország-Magyarország 26-24 (12-15)
gól:
Rameszkaja 5, Muravjova 4, Karejeva, Gyagyecsko, Poltorockaja 3-3, Dolgih, Ignatyenko, Bodnyeva 2-2, Goncsarova, Csauszova 1-1, illetve Radulovics 8, Siti B., Pálffy 4-4, Farkas Á., Balogh 2-2, Siti E., Deli, Pigniczki, Kulcsár 1-1

Az első tíz perc kiegyenlített csatát hozott, utána viszont az oroszok pillanatok alatt elhúztak 8-4-re. Mocsai Lajos szövetségi kapitány időt kért, ezt követően már sokkal szervezettebb volt az Európa-bajnok játéka.

A 2000-es év legjobbjának választott Radulovics remekelt, nyolcadik gólja után - még a szünet előtt - azonban ráesett a bal térdére, és nem folytathatta a mérkőzést.

A 39. percben egyenlített a rivális, ettől megzavarodtak a magyarok, sokat hibáztak, s később jelentős hátrányba kerültek. A folytatásban egy-egy fellángolástól eltekintve nem volt esélyük a fordításra.

Az ukrán "nagy-" és ligaválogatott mérkőzése 15 órakor kezdődik. A magyarok a záró fordulóban az utóbbi gárdával találkoznak, vasárnap 9.30-tól.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány: "Az első félidő második részében remekül védekeztünk, ekkor ledolgoztuk a hátrányunkat, és előnyre tettünk szert. Sajnos Radulovics megsérült, majd a szünet után Farkas Ágnes sem folytathatta a játékot, emiatt minőségi fölénybe kerültek a nagytestű oroszok, akik éltek is a lehetőséggel."

Tállay András, a magyar csapat orvosa úgy nyilatkozott, hogy Radulovics akár már vasárnap pályára léphet: "Kindl bokája viszont alig javul. Hétfőn, hazaérkezésünk után megy majd felülvizsgálatra. Szerintem négy-öt nap pihenőre biztosan szüksége lesz."

Korábban:

Legyőzték Ukrajnát a nőikézisek