Vágólapra másolva!

Férfivízilabda-OB I, 10. forduló
Szolnok - Eger 9-10 (2-3, 3-3, 2-2, 2-2)
Szolnok, Damjanich uszoda, 200 n., v.: Szentgyörgyi, Székely Z.
Szolnok: Ignácz - Körmendi 1, Mohi, LUKÁCS 2, Boros, BALOGH 4, Krasznai B. Csere: Balog, Hidasi, Süveges 1, FAZEKAS 1. Edző: Urbán Lajos.
Eger: Jászberényi - Kiss Sz. 1, Hajós 2, Seress, SZABÓ G. 2, Kiss L. 1, CSEH S. 3. Csere: Áncsán, SZABOLCSI 1, Tóth P., Hegedűs. Edző: Gyulavári Zoltán.
Emberelőnyből: 12/5 ill. 16/9
Négyméteresből: - ill. 1/0
Kipontozódott: Boros a 19., Balogh a 21., ill. Hegedűs a 21., Kiss Sz. a 22. percben.

Kemény párharcokkal indult a vidéki rangadó, a bírók pedig szórták a kiállításokat. A negyed utolsó másodpercéig 2-2 gól esett, ekkor azonban a szolnoki nevelés, Cseh Sándor kihasználva a védők és Ignácz kapus figyelmetlenségét, mintegy 9 méterről talált a jobb alsó sarokba. A második negyedben is Cseh Sándor volt a főszereplő, ugyanis mellélőtt a játékos egy négyméterest. A folytatásban felváltva potyogtak a gólok, ami azt jelentette, hogy tartotta előnyét a vendéggárda.

A fordulást követően továbbra is magabiztosan értékesítették emberelőnyös helyzeteiket az egriek és megszöktek két góllal. A nagy elánnal játszó szolnokiak azonban nem hagyták annyiban a dolgot, Süveges és Balogh révén döntetlenre módosították az állást, Kiss Szabolcs azonban centerből ismét a hevesieknek szerzett előnyt. A záró játékrészben óriási vízibirkózás folyt a medencében, a játékvezetők szinte minden szabálytalanságért kiállítást ítéltek és ezt az egriek sokkal precízebben használták ki, mint vendéglátóik, és hozták az úgynevezett "négypontos" találkozót.

Urbán Lajos: "A fordulás után nem lőttük be emberfóros helyzeteinket és ez döntött.

Gyulavári Zoltán: "Az utóbbi idők legnehezebb szolnoki győzelmét arattuk egy harcos, küzdelmes mérkőzésen

A másik mérkőzésen:
Kecskemét - OSC 6-9 (3-4, 2-1, 0-3, 1-1)

Varga Csaba

Korábban:

Menetel a Domino