Vágólapra másolva!
Óriási lehetőség előtt áll a Fotex KC Veszprém férfikézilabda-csapata: ha a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában vasárnap délután hazai pályán legyőzi a német HC Magdeburgot, szinte biztosan továbbjut a legjobb nyolc közé. A magyar bajnok eddig ugyanis százszázalékos, és a későbbiekben még fogadja az eddig pont nélküli macedón Vardar Skopjét.

Ha pedig (a Magdeburg után) legyőzi, azzal már nyolc pontja lesz, és ebben az esetben a német és a francia bajnok csupán akkor érheti utol pontszámban, ha a Magdeburg-Chambéry mérkőzés döntetlennel ér véget, a Skopje viszont mindenkitől mindenhol kikap. Ebben az esetben, ha három együttes végezne nyolc ponttal, az egymás elleni eredmények döntenének. Mivel az egymás elleni pontszámokban nem lenne különbség, határozna a gólkülönbség, és mivel a Fotex múlt vasárnap megsemmisítő differenciával verte a franciákat, valószínűtlen, hogy azok elé tudnának kerülni.

A Magdeburgot Európa egyik legerősebb gárdájának tartják, de mostanában ingadozik a teljesítménye: döntetlent játszott a Veszprém által múlt vasárnap kiütött (29-13) francia Chambéry otthonában, és ezt is szerencsével tette, mert a hazaiak az utolsó előtti percben két góllal vezettek, ráadásul a Magdeburg pillanatnyilag a Bundesligában is csak az ötödik. A négy év múlva 50. születésnapját ünneplő 11-szeres keletnémet bajnokcsapat Németország újraegyesítése után először szerezte meg a bajnoki címet, sőt mellé begyűjtötték az EHF-kupát is, a döntőben a Metkovic Jambo (Zsigmond korábbi klubja) volt az ellenfél.

A Magdeburg kerete:
Kapusok: Sune Duevang Agerschou, Martin Ziemer, Andreas Stange, Christian Gaudin
Mezőnyjátékosok: Steffen Stiebler, Olafur Stefansson, Sven Liesegang, Maik Machulla, Stefan Kloppe, Sztanyiszlav Kulincsenko, Oleg Kulesov, Robert Lux, Bennet Wiegert, Nenad Perunicic, Christian Schöne, Joél Abati, Ronny Liesche, Stefan Kretzschmar, Guéric Kervadec, Uwe Mäuer

SC Magdeburg
Alapítva: 1955
A klub költségvetés: 4.8 M DM
Átlagnézőszám: 5200
Eredmények:
1977 - BEK-döntős (a Moszkva ellen)
1978 - BEK-győztes (Wroclaw ellen)
1981 - BEK-győztes (Ljubljana ellen)
1970, 1977, 1980-85, 1988, 1991 - Keletnémet Bajnok
1970, 1977, 1978, 1984, 1990 - Keletnémet Kupagyőztes
1990 - Német Kupagyőztes
1991 - 2. hely a Bundesligában ( a Gummersbach mögött)
1996 - Német Kupagyőztes, Szuperkupa-győztes
1999 - EHF-kupagyőztes (Valladolid ellen)
2001 - EHF-kupagyőztes (Metkovic ellen)
2001 - Német bajnok, Szuperkupa-győztes

Ballai Attila, Pincési László

Korábban:

Sterbik Árpád sokkolta a világbajnokokat