Vágólapra másolva!
A jövő hétre ígér konkrétumot az új igazolás ügyében Rózsa Gábor, a MiZo-Pécsi VSK NB I-es bajnok és Euroliga-harmadik helyezett kosárlabda-csapatának szakosztály-igazgatója. Az új szerzemény a hirtelen eltávozott amerikai játékos, Latasha Byears helyére érkezik majd, a magasbedobói, szakmai nyelven szólva a 4-es posztra.

Rátgéber László vezetőedző szerint nem szükséges, hogy a kosaras extra képességekkel rendelkezzen, de legyen hajlandó futni és az edzéseken se lazítson (ez Byearsra nem volt jellemző). No meg persze tudja azt, amit egy jó magasbedobónak tudnia kell. A vasutasok által kinézett külföldi kosárlabdázó megszerzését az nehezíti, hogy a januárban induló dél-koreai bajnokság elszippantja a szabad tengerentúli embereket, mert jóval több pénzt tud nekik fizetni, mint amennyit Pécsett tudnának adni.

Egy játékos leigazolásáról már lecsúsztak a pécsiek, Tangela Smith (a Botasspor Adana, majd a Sacramento Monarchs játékosa) Magyarország helyett inkább a Koreai Köztársaságot választotta, ahol néhány hónap alatt 60 ezer dollár üti markát, duplája annak, amit Pécsett kereshetett volna jóval hosszabb idő alatt.

Horváth László

Korábban:

Byears nem marad Pécsett