Vágólapra másolva!
A világ egyik - ha nem a - legjobb kapusa, Patrick Roy nem lesz ott a kanadai csapatban a Salt Lake City-i téli olimpián. A bajnok Colorado Avalanche sztárja szerdán, a New York Islanderstől elszenvedett 5-4-es vereséget követően hívta fel Wayne Gretzkyt, a kanadai olimpiai együttes menedzserét, hogy tájékoztassa döntéséről.

Roy - aki az 1998-as naganói játékokon a kanadaiak első számú kapusa volt - arra hivatkozott, hogy szeretne pihenten védeni a rájátszásban, továbbá arra, hogy 12 éves fia, Jonathan és az olimpia alatt játszik Québecben egy serdülő tornán, amit nem szívesen mulasztana el. Roy visszalépésével Curtis Joseph (Toronto) és Martin Brodeur (New Jersey) helye szinte biztosnak látszik, a harmadik, fennmaradó kapushelyre Sean Burke (Phoenix), Ed Belfour (Dallas) és esetleg Roberto Luongo (Florida) pályázik. Burke esélyeit növeli, hogy ő már az 1988-as és az 1992-es olimpián is védett, ráadásul abban a Phoenixben játszik, amelynek a válogatásért felelős Wayne Gretzky a tulajdonosa.

Szerdán egyébként Roy pihent, a svájci Aebischer védett a helyén, nem valami jól. Az Islanders nyolcadik meccsét nyerte egy góllal ebben a szezonban. Joe Sakic, az elmúlt szezon MVP-je magára talált a Colorado csapatában, ezt két góllal és egy gólpasszal jelezte, ki is egyenlített 1-4-ről 4-4-re az Avalanche, de az utolsó pillanatban Alekszej Jasin eldöntötte a két pont sorsát.

A Detroit megint győzött, immár 19 győzelem, 3 vereség, 0 döntetlen és 1 hosszabbításos vereség a mérlege, utcahosszal vezeti a mezőnyt, ami nem is csoda két ilyen kapussal. Dominik Hasek, ugye, minden idők egyik legjobbja a kapuban, Manny Legace pedig, aki ezúttal shutoutot csinált, idén hatszor védett, és mind a hatszor győzött a csapat.

Eredmények:
New York Islanders - Colorado Avalanche 5-4
gól:
Lapointe, Isbister, Bates, Czerkawski, Jasin, illetve Sakic 2, Vrbata, Skoula

Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 3-2
gól:
Dahlen, Jagr, Goncsar, ill. Cullimore, Holzinger

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 4-3
gól:
Delmore, Legwand, Jacsmenyev, Timonen, ill. Amonte, Peluso, Daze

Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 0-1
gól:
L. Robitaille

Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 4-2
gól:
Woolley, Dumont, Brown, Satan, ill. Renberg, Reichel

Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks 1-4
gól:
Hrdina, ill. Kurtz, Näslund 2, Bertuzzi

San Jose Sharks - Minnesota Wild 0-2
gól:
Hendrickson, Dowd

Florida Panthers - Anaheim Mighty Ducks 6-0
gól:
Pitlick, Hagman, Adams, Johnson, Novoszelcev 2

Dallas Stars - Carolina Hurricanes 4-4 (hosszabbítás után)
gól:
Modano, Verbeek, Muller, Morrow, ill. Battaglia, Brindamour, Willis, Cole

Ch. Gáll András

Korábban: