Vágólapra másolva!
Sima győzelmet aratott a Fotex-Veszprém és a német Magdeburg férfikézilabda-csapata a hét végi Bajnokok Ligája fordulóban, így a vasárnapi, veszprémi rangadót a csoport két továbbjutó helyéről várhatják. A német csapatban viszont biztosan nem játszhat a francia Gueric Kervadec, akinek jobb térdét meg kellett műteni.

A Fotex a francia bajnokság éllovasát, a Chambéryt verte magabiztosan, 29-13-ra, Sterbik Árpád szenzációs teljesítményének köszönhetően, s így nem véletlen, hogy a Chambéry edzője, a még 1995-ből világbajnok beállós, Philippe Gardent úgy fogalmazott: a kapus védései sokkolták a játékosait. Hogy e "sokkterápia" folyamatos-e, az vasárnap, a német Magdeburg elleni újabb hazai BL-csatán kiderül.

A Magdeburg még szombaton 33-19-re gyűrte le a macedón Vardar Vatrostalna Skopje együttesét - nagyban köszönhetően Perunicic nyolc góljának-, ám a csapatnál nem felhőtlen a boldogság. A bajnokcsapat és EHF Kupa-címvédő együttes ugyanis négy hétre elvesztette Gueric Kervadecet, akinek a jobb térdét meg kellett műteni. Ellenben Uwe Mäuer felépült sérüléséből és ismét elkezdte az edzéseket. A csapat amúgy újabb erősítésen töri a fejét, a Szkopje elleni találkozón már ott ült a lelátón a Valur Reykjavík 26 éves válogatott játékosa, Sigfus Sigurdsson.

A hét végén a Fotex a Magdeburgot fogadja (vasárnap, 16 óra, v.: Vakula, Ljudovik, mindkettő ukrán), míg a Chambéryhez a Vardar látogat.

A D csoport állása: 1. Fotex KC Veszprém 4 pont, 2. Sportclub Magdeburg 3, 3. Chambéry 1, 4. Vardar Szkopje 0.

Ami a női kupákat illeti: a világbajnokság miatt csupán januárban lesz forduló, ám az biztos, hogy a Cornexi-Alcoa dán ellenfelénél, az Ikast-Boardingnál (Siti Bea csapata) nem játszhat majd a svéd válogatott első számú kapusa Jenny Holmgren, aki csúnya térdsérülést szenvedett, felépülése legkevesebb fél évet vesz igénybe.