Vágólapra másolva!
Felemás szombatja volt a két, Franciaországban profiskodó magyar férfi kosárlabdázónak. Gulyás Róbert csapata, az Elan Spoortif Chalonnais 72-61-re győzött az JPA Dijon Bourgogne elleni regionális rangadón, míg Dávid Kornél együttese, a Strasbourg IG idegenben 94-89-re kikapott az éllovas Elan Bearnais Pau-Ortheztől.

A térdét fájlaló Gulyás csereként játszott, ehhez képest remekül: tizenhat pontot és öt lepattanót jegyzett. Dávid is csere volt, huszonkét percet töltött a pályán, dobott tizenkettő pontot (3/9 mezőnyből, 6/9 büntetőből), leszedett hat lepattanót (három-három védő és támadó). A tabellát veretlenül a pau-Orthez vezeti, Gulyásék a második helyen állnak 6/1-es mérleggel, a Strasbourg a hetedik (4/3).

Gulyás már haza is indult a meccs után, Lyonon és Münchenen keresztül, a müncheni repülőtérről nyilatkozta, hogy inkorrekt volt a pénteki MKOSZ-sajtóértekezleten elhangzott információ: "Szó sincs arról, hogy csak a mostani három meccsre nem vállalom a szereplést a válogatottban. Januárban sem tudok játszani az Eb-középdöntő meccseken, s nem elsősorban azért, mert még bedagad az operált térdem. Szezon végén lejár a szerződésem, feltétlenül új csapatot kell találnom magamnak, s ez csak jó játékkal lehetséges. A kenyeremről van szó, nem kockáztathatom. Tisztában vagyok azzal, hogy sokat köszönhetek a válogatottnak, de azt is látni kell: eddig mindig sérülten érkeztem vissza a klubomhoz, és ezt ott érthetően nem szeretik" - mondta Gulyás.

Dávid Kornélra valószínűleg nem számít Varga Mátyás szövetségi kapitány, ám elképzelhető, hogy a szerdai, Franciaország elleni meccsig még változik valamit a helyzet, de ennek csekély a valószínűsége.

Ch. Gáll András

Korábban: