Vágólapra másolva!
A tavalyi bajnok Colorado a kapusát, a a jelenlegi listavezető Detroit a góltermelést helyezi előtérbe. Az Avalanche Patrick Roynak köszönhetően ismét 1-0-ra nyert, a Red Wings megint nyolcat ütött, és már hetven gólt szerzett idén.

Fotó: Reuters
A gólmumus: Patrick Roy

Az Avalanche még így is eggyel több vereséget számlál, mint ahány győzelmet.

A mezőny éllovasa, a Detroit megint ütött egy nyolcast, a Red Wings húsz meccsen hetven gólnál tart, ezt a termelékenységet a többiek még csak megközelíteni sem tudták. A Vadak ellen a detroiti nehéztüzérek közül a csapatkapitány Steve Yzerman, valamint Luc Robitaille két-két gólt és egy-egy gólpasszt, Brendan Shanahan egy gólt és gólpasszt, Brett Hull két gólpasszt, Szergej Fjodorov egy gólpasszt jegyzett.

Scott Stevens, a New Jersey Devils 37 éves sziklakemény hátvédje három évre szóló, a hírek szerint évi 7,5 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött munkaadójával. Stevens huszadik idényét tölti az NHL-ben, az első hetet a Washington Capitalsnál, utána egyet St. Louisban, majd tizenegyet New Jerseyben húzott le, és kulcsszerepet vállalt csapatkapitányként együttese 1995-ös és 2000-es Stanley Kupa-győzelmében. Utóbbi playoffnak ő lett az MVP-je. Stevens 12-szeres All Star, bodicsekjei legendásak. Mind közül a legnagyobbat Eric Lindrosnak adta tavalyelőtt, amitől az akkor még philadelphiai center élete hatodik agyrázkódását szenvedte el. Stevens karrierje során 1450 meccset játszott az NHL-ben (ezzel az örökranglistán a kilencedik), 188 gól és 674 gólpassz fűződik a nevéhez.

A fekete krónikába tartozik, hogy mind Ryan Smythnek (Edmonton), mind Steve Thomasnak (Chicago) eltörött a bokája.

Eredmények:

Detroit Red Wings - Minnesota Wild 8-3
Gólütők:
Robitaille, Yzerman 2-2, Shanahan, Devereaux, Lidström, Holmström, illetve Park, Gavey, Brunette

Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 7-1
G.:
Carter, Green 2-2, Comrie, Hecht, marchant, ill. Zsamnov

Colorado Avalanche - New York Islanders 1-0
G.:
Podein

Columbus Blue Jackets - Anaheim Mighty Ducks 3:2
G.:
Whitney, Aubin, Marshall, ill. Tvjordovszkij, Krivokraszov

Buffalo Sabres-Florida Panthers 0-2
G.:
V. Kozlov 2

Atlanta Thrashers-Nashville Predators
G.:
ill. Bartecko, Reirden, Rheaume, Kovalcsuk, ill. Classen, Jacsmenyev, Johnson, Skrastins

Ch. Gáll András