Vágólapra másolva!
Vasárnap délután 4 órakor első hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését játssza a  Fotex-Veszprém kézilabdacsapata. Az ellenfél az a francia bajnok S.O. Chambery lesz, amely az első fordulóban hazai pályán 26-26-os döntetlent ért el a német Magdeburg ellen.

Nagy csata vár a Fotex-Veszprém férfikézilabda-csapatára a vasárnapi BL-mérkőzésen. Zdravko Zovko együttese az első fordulóban egy hete Macedóniában tudott nyerni a Vardar Szkopje ellen, míg leendő ellenfele, a francia S. O. Chambery hazai környezetben játszott 26-26-os döntetlent a német Sportclub Magdeburggal.

A francia klubot elég későn, 1990-ben alapították. A csapat két év múlva a másodosztály második helyezettjeként feljutott az élvonalba, ahol az 1993-94-es szezonban mindjárt ezüstérmet is szerzett. Egy kis hullámvölgyet követően (1995-ben csak tizenegyedik lett az együttes) 1996 és 2000 között négyszer is ezüstérmet szerzett a gárda, míg tavaly sikerült a bravúr, a bajnoki cím.

A csapat vezetőedzője az a Philippe Gardent, aki korábban 292 alkalommal szerepelt a francia válogatottban és tagja volt az 1995-ös világbajnok, és az 1993-as vb-ezüstérmes csapatnak is. Az ötszörös bajnok, négyszeres Francia-kupa győztes tréner játékosként a barcelonai olimpián felállhatott a dobogó harmadik fokára is.

A csapatban szinte mindenki tagja volt már a francia nemzeti együttesnek, még a horvát Kos is játszott déli szomszédunk válogatottjában. A bajnokságban a Chambery vezet, tíz forduló után 8 győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérleg – utóbbit érdekes módon hazai környezetben, a Dunkerque ellen szenvedték el. A leggólerősebb játékosnak a hazai góllövőlista hatodik helyezettje, Daniel Narcisse (10 meccs, 48 gól) és Laurent Busselier (38) számít. Utóbbi a címvédő Magdeburgnak is kilencet szórt egy hete.

A csoport másik mérkőzésén ma a németek egyébként nagyon simán, 33-19-ra verték a macedón Vardar Szkopjét.

Az S.O. Chambery játékoskerete:
Kapusok: Banoit Varloteaux, Fabien Arruberge
Beállósok: Bertrand Gille, Hubert Droy
Jobbszélsők: Igor Kos, Thomas Molliex
Balszélsők: Guillaume Gille, Daniel Narcisse
Irányítók: Laurent Munier, Stephane Moualek
Balátlövő: Laurent Busselier
Jobbátlövők: Jeremy Roussel, Mickael Grossmann

Pincési László

Korábban:

Hullámvölgyben a Fotex BL-ellenfele