Vágólapra másolva!
Nem jutott a16 közé az EHF-kupában a Szeged férfikézilabda-csapata, miután a visszavágón hat góllal kikapott a spanyol Cadagua Galdar otthonában.

Férfi EHF-kupa, a 16 közé jutásért, visszavágó
Cadagua Galdar (spanyol) - Szeged 36-30 (19-13)
gólszerzők: D. Rodriguez 10, De la Hoz, Hermida 6-6, Padron 5, Rajic 3, Prieto, Kim, Perez 2-2, illetve Eklemovic 9, Bajusz 8, Buday 6, Mezei 3, Matic 2, Décsi, Doros 1-1
Továbbjutott a Galdar, 64-63-as összesítéssel.

Negyedóráig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Öt-ötnél azonban egymás után két szegedi játékost állítottak ki (Berta azért kapott két percet, mert a letépett nadrágját nem sikerült gyorsan "szalonképessé" tenni), ami annyira megzavarta a vendég csapatot, hogy a folytatásban alig veszélyeztetett. Mivel Perger és Ivanov sem remekelt a kapuban, a szünetre elfogyott az első mérkőzésen szerzett ötgólos előny.

A fordulást követően a Galdar nagyon elhúzott (27-16), de a Szeged nem adta fel, Bajusz és Eklemovic sorra dobta a gólokat. Öt perccel a vége előtt már 30-25 volt az állás. A hajrát viszont a spanyol gárda bírta jobban, amely végül óriási csatában harcolta ki a továbbjutást.

Korábban:

Nehéz meccsek a kupákban