Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség fellebbviteli bizottsága kedden döntött: bírói műhiba miatt újra kell játszani a Dunaferr-Ferencváros és a Békéscsaba-Hódmezővásárhely női NB I-es mérkőzéseket.

Az elsőfokú határozat értelmében a találkozókat nem kellett volna megismételni, ezért a Dunaferr és a Békéscsaba fellebbezett.

Szeptember 30-án a Dunaferr-FTC (31-31) összecsapáson a vendégektől kiállított Pádár Margit -miközben állt a játék - büntetése letelte előtt a pályára lépett. A szabályok szerint ilyen esetben újabb két perces büntetéssel kell sújtani a vétkes együttest, ám a bírók ehelyett csak visszaküldték Pádárt a kispadra.

A ferencvárosiak a sporttörvény értelmében az ISM-nél kérhetnek jogorvoslatot a mostani döntés után. "Úgy gondolom, egyikünknek sem lenne jó a rangadó megismétlése. Félő ugyanis, hogy a feszített tempó miatt mindez mindkét csapatnál a Bajnokok Ligája-szereplés rovására menne" - mondta Németh András, az FTC vezetőedzője.

Perjámosi Sándor, a dunaújvárosi klubot működtető kft. ügyvezető elnöke kiemelte: még a rájátszás előtt biztosan találnak megfelelő időpontot az ismétlésre. "Teljes a káosz, de legalább nekünk adtak igazat. Már az elsőfokú tárgyaláson bebizonyosodott, hogy műhiba történt, de akkor érthetetlen módon mégis jóváhagyták az eredményt."

Hasonló eset történt az október 5-i Békéscsaba-Hódmezővásárhely (22-23) találkozón. A hazaiak állítása szerint az ellenfél egyik játékosa tizennyolc másodpercig szabálytalanul, létszámfölöttiként volt a pályán. A fellebbviteli bizottság ebben az esetben is újrajátszást rendelt el.

Korábban: