Vágólapra másolva!
A United Centerben ebben a bajnokságban még egyetlen vendég hokicsapat sem tudott győzni: ezen a téren a Blackhawks az NHL-ben unikum. A Fekete Sólymok 11 hazai meccsükből kilencet megnyertek, kettőt remire adtak, nem is csoda, hogy olyan jól állnak, mint évek óta soha. A legújabb áldozat a San Jose volt, hosszabbításban.

Változnak az idők: nem is olyan régen a Bulls volt a chicagói sztárgárda, a Black Hawks pedig a városi szegény rokon, most viszont fordult a kocka. Bell, Daze, Zsamnov, Calder és Amonte ontja a gólokat, s a csapat a Detroit mögött a nyugati főcsoport második legeredményesebb együttese ez idő szerint. Most nehéz idők következnek: tizenhárom napig tartó, hat mérkőzésből álló túrára indulnak a Sólymok, ha ebből is jól jönnek ki, akkor már a bajnokesélyesek között emlegethetjük őket.

A New York Rangers ötödik meccsét nyerte megszakítás nélkül, Eric Lindros idei kilencedik gólja a hosszabbítás 56. másodpercében jelentette a diadalt. Igaz, előtte Mike Richternek ki kellett Bulis szemét. Lindros gólja egyébként csodaszámba ment: Fleury passzát saját lábára pattintva küldta Jevgenyij Nabokov hálójába.

Eredmények:

New York Rangers - Montreal Canadiens 3-2 (hosszabbítás)
Gól:
Johansson, York, Lindros, illetve Petrov, Bulis

Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers 1-1
Gól:
Daniels, ill. Comrie

Chicago BlackHawks - San jose Sharks 3-2 (hossz.)
Gól:
Bell, Daze, Amonte, ill. Thornton, Jillson

Minnesota Wild - Vancouver Canucks 0-5
Gól:
Brashear, Berehowsky, H. Sedin, Jovanovski, Näslund

Anaheim Mighty Ducks - Dallas Stars 2-2
Gól:
Leclerc, Friesen, ill. Nieuwendyk, Lehtinen

Ch. Gáll András