Vágólapra másolva!
A szombati idegenbeli 30-28 után vasárnap Zalaegerszegen 6 góllal győzte le a december 4-én kezdődő olaszországi világbajnokságra készülő magyar nőikézilabda-válogatott Szlovénia együttesét.

Magyarország - Szlovénia 34-28 (15-14)
Zalaegerszeg, 3500 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszki (magyarok)
gólszerzők: Deli 8/3, Pálffy 6, Radulovics 4, Pigniczki, Farkas Á., Kirsner 3-3, Pádár, Siti E. 2-2, Siti B., Lőwy, Borók 2-1, illetve Dajcman 8/2, V. Vincic 5/1, Mijatovic, M. Vincic 3-3, Plesko 3/2, Oder, Cerar 2-2, Dercar, Burkovic 1-1

A vendégek Vesna Vincic vezérletével jól kezdtek, a beállós az első öt percben háromszor volt eredményes. A hazaiak közül Radulovics melegedett be a leghamarabb, de a vezetést nem sikerült átvenni.

A forgatókönyv egészen a 20. percig hasonlóan alakult: kétgólos magyar hátrány után egyenlítés következett. Az átok akkor tört meg, amikor Farkas Ágnes nagyerejű lövésével 9-8 lett az állás (a kulcsjátékos a két összecsapás során először "villant" meg). A szünetig állandósult a különbség.

A második félidőt is vendéggólok nyitották (15-17), de Pigniczki révén újra fordult a kocka (18-17). Most viszont nem került hullámvölgybe a hazai gárda, hanem tovább nőtt az előnye - főleg Deli és Pálffy jóvoltából. A szlovének elfáradtak, nem tudták tartani az iramot. Erejükből csak annyira futotta, hogy ne kapjanak ki még nagyobb különbséggel.

A magyar válogatott legközelebb szerdán a budapesti SAP-csarnokban játszik barátságos mérkőzést, Dánia ellen. A találkozót akár a sydneyi olimpiai döntő "visszavágójának" is lehet tekinteni.