Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-bajnokság ötödik fordulójában váratlan izgalmakat hozott a Szolnok és a Szeged meccse, a hazaiak egyetlen pontocskával tudtak nyerni. Valamivel könnyebben verte a BEAC a Zalaegerszeget.

Nőikosárlabda-NB I, 5. forduló:
Szolnoki MÁV-Coop - Szeviép-Szeged 54-53 (8-18, 18-9, 11-14, 17-12)
Olaj-csarnok, 500 néző
vezette: Harsányi, Téczely
MÁV-Coop: Owens 1, Szőke 8, Hegedűs, FARMER 17, PEROVIC 17. Csere: Németh 1, Csontos 6, Bujdosó 4, Berkó, Szabó. Edző: Palkovits Tamás.
Szeged: DONKÓ 10/6, SZOPKÓ 11/3, Mészáros 9/3, Mahorcic 7, VARDA 11. Csere: Jex, Veres M. 5/3, Kiss N. Edző: Király Sándor.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-2, 7. p.: 5-13, 15. p.: 16-22, 26. p.: 28-30, 34. p.: 41-48, 38. p.: 54-53
Kipontozódott: Mészáros a 24., Mahorcic a 32. percben

A hazaiaknál Farmer és Szőke bár betegséggel bajlódtak, mindketten vállalták a fellépést. Futott, dobott mindkét csapat, közülük jobban a Szeged az elején. Az az igazság, nem lehetett ráismerni egyik csapatra sem. A szolnokiak ugyanis pontatlanul és tűz nélkül játszottak, az eddig nyeretlen vendégek viszont szervezetten és eredményesebben kosaraztak, mint az előző fordulókban. Az elején zavart okozott a szolnokiak soraiban, hogy irányítójuk, Owens már a 4. perc elején megkapta harmadik hibáját, közben Hegedűs sérülést szenvedett, és így mindkettőjüket le kellett cserélni. A folytatásban sem változott a játék képe, bár a vendégek sem villogtak támadásban, a szolnokiak azonban őket is alulmúlták, rossz felfogásban és pontatlanul játszottak. Csupán a félidő hajrájában zárkóztak fel a kék-sárgák, akkor aránylag jól működött a gépezetük.

Fordulást követően fej-fej mellett haladtak a felek, az sem zavarta a vendégeket, hogy Mészáros, majd néhány perc múlva Mahorcic is kipontozódott. Ennek ellenére megléptek vendéglátóiktól Király Sándor tanítványai, a 34. percben már hét pont volt az előnyük. Hosszú hajrát nyitott a szolnoki csapat, ha nem is játszottak jól, legalább hajtottak, és a 37. percben centereik eredményessége révén sikerült átvenniük a vezetést. A végjáték óriási izgalmakat és kapkodást hozott, ám az utolsó két percben már nem változott az állás a dudaszóig. A szolnoki csapat nem tudta megismételni a Diósgyőr elleni játékát, ám a hajrában mindent elkövettek a győzelem érdekében.

Palkovits Tamás: - Azt, hogy kritikán aluli dobóteljesítménnyel nyertünk, küzdőszellemünknek köszönhetjük. Ez utóbbihoz gratulálok a lányoknak!

Király Sándor: - A bajnokság ma kezdődött számunkra, ezúttal nem a jobbik, hanem a szerencsésebbik csapat nyert.

Varga Csaba

A nap másik mérkőzésén:
BEAC - Zalaegerszeg 66-58 (13-18, 18-14, 17-17, 18-9)

Korábban:

Fölényes PVSK-győzelem a Szeged ellen