Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-NB I  előrehozott mérkőzésén a Cornexi-Alcoa hazai pályán félgőzzel is magabiztos győzelmet aratott a kiesőjejölt Kőbánya-Spartacus ellen.

Nőikézilabda-NB I
Cornexi-Alcoa - Kőbánya-Spartacus 31-19 (15-9)
Székesfehérvár, 500 néző, vezette: Kisfalvi, Péli
Cornexi-Alcoa: Kurucz - Kovács A. 5, Németh H. 4, Szőke 4, Borbély 4, Tóth M. 4, Kenyeres 3, csere: Kovács T. 1, Wolf 4 (4), Lőw, Turtóczki 2, Fekete (kapus). Edző: Zsiga Gyula.
Kőbányai-Spartacus: Petrovics - Gálhidi 1, Geiger 4, Viglási 8 (3), Halmai 2, Guricsné 3, Peringer, csere: Ábrahám, Balogh 1, Ladnai, Bán (kapus). Edző: Pánczél Barnabás.

Szilveszter előtt egy nappal játszani bajnoki mérkőzést lehetséges, de ha nem muszáj, minek? Ezzel a mottóval hozta előbbre december 30-ára kiírt meccsét a két csapat, melyeket nem érintett igazán, hogy a válogatott megkezdte felkészülését a decemberi világbajnokságra. Illetve, ez így nem igaz, hiszen a hazaiak egyik legjobbjukat, Kulcsárt "küldték" a tatai edzőtáborba, csakhogy reálisan felmérve az erőviszonyokat nem nevezhetőek könnyelműnek, amiért még így is vállalták a Szpari elleni bajnokit. A kőbányaiak ugyanis masszív kiesőjelöltek, így nem sok eséllyel utaztak Fehérvárra. Pláne, hogy két meghatározó emberét Pánczél Barnabás is nélkülözte Bagoly és Csendes személyében. Hogy egyenlő legyen az állás a hiányzók tekintetében, arról a Cornexi első számú irányítója, Virincsik "gondoskodott" egy edzésen összeszedett bokasérüléssel.

Más értelemben aztán nem beszélhettünk egyenlőségről: a túlságosan is lazán kezdő Cornexi 1-4 után szigorított védekezésén, indított néhányszor és, ahogy az várható volt, egyszer s mindenkorra átvette a veztést. Igaz, a különbség nem nőtt a sokak által várt 8-10 gólra az első félidőben, főleg, mert az elfogadható védőmunka mellé nem párosult hasonló koncentrálás támadásban. Németh Helgáék hol eladták, hol eldobták a labdát olyan helyzetekben, melyekből illett volna gólt lőni. A Spartacus egyszemélyes gólüzeme, Viglási Zsuzsanna pedig megtalálta annyiszor a rést a falon, amennyivel a tisztes különbség határán tudta tartani csapatát.

A félidei hatgólos differenciát szünet után ugyanennyivel toldotta meg a Zsiga-csapat, melynek ekkor jobban bejöttek a lerohanások, s a Kulcsár helyén lehetőséghez jutó Borbély Zsanett erőszakossága is jól kamatozott. Viglási válláról a túloldalon Geiger vette le némiképp a terheket szép átlövésgólokkal, de jellemzőbbek voltak az eredménytelenül, olykor lövés nélkül befejezett vendégtámadások, melyeket könnyedén kontrázott meg a minden játékosát pályára küldő Cornexi. Összességében erősen érezhető volt a játékon, hogy a lányok utolsó idei tétmeccsüket vívták. Az elkapkodott támadásokért, elszórt labdákért néhány szép egyéni megoldás kárpótolta a hazai szurkolókat, akik januárban láthatják legközelebb pályán a kedvenceket. A betervezett bajnoki bronzérem megszerzése sem lesz kis feladat, ráadásul alig kezdődik el a 2002-es év, jön Siti Bea dán sztárcsapata, az Ikast elleni EHF-Kupa-rangadó.

Somos Zoltán