Vágólapra másolva!
Ha valaki 25 ponttal - 11 gól, 14 gólpassz - toronymagasan vezeti az NHL pontlistáját, akkor arra a játékosra már nem szabad legyinteni. Természetesen Jarome Iginláról, a Calgary Flames 24 éves, 195 centis, 91 kilós jobbszélsőjéről van szó, aki szerdán újból kétszer betalált, és oroszlánrészt vállalt az Anaheimben kiharcolt 3-3-as döntetlenben.

Iginla gyermekként az ugyancsak színesbőrű Grant Fuhrt, szülővárosa, Edmonton csodakapusát bálványozta, aki az Oilersszel öt Stanley-kupa-győzelem részese volt.

Iginla az elmúlt szezonban sem tétlenkedett, 71 pontjával - 31 gól, 40 gólpassz - csapata legeredményesebb játékosának bizonyult. A calgary-i csatárt eddig nem vették figyelembe a kanadai olimpiai válogatottban, de most már senki sem kételkedik abban, hogy ott lesz Salt Lake City-ben.

Az Anaheimben Paul Kariya, a gyengén rajtolt szupersztár szintén ütött egy gólt, idén a hatodikat.

A Detroit Red Wings Phoenixből hozta el a két pontot, Fjodorov gólt és gólpasszt, Shanahan két asszisztot jegyzett. A Vörös Szárnyak a New York Islandersszel együtt jelenleg a liga legeredményesebb csapata.

A Dallas Stars-San Jose Sharks presztízsderbi hosszabbításban sem hozott döntést, a Cápák öt pont előnnyel vezetik a csendes-óceáni csoportot.

A Florida Panthers nem engedte gólt lőni a Pittsburgh Penguins együttesét, reménysugár a vendégeknek, hogy a jövő héten mind Mario Lemieux, mind pedig Szergej Koroljov visszatér a csapatba.

A végére hagytuk a csemegét: A New Jersey Devilsnek kétszer kellett megnyernie az Atlanta Thrashers elleni mérkőzését. 2-2-es állás után 4 perc 30 másodperccel a vége előtt Bobby Holik, a mezőny legjobbja szabályos gólt ütött, de a bírók ezt nem vették észre. Erre aztán három perccel később ütött még egyet... Ezen kívül akadt még egy gólja és egy gólpassza.

Eredmények:
New Jersey Devils - Atlanta Thrashers 3-2
gól:
Holik 2, Brilin 1, illetve Kallio 2

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 2-0
gól:
Worrell, Adams

Dallas Stars - San Jose Sharks 2-2 (hosszabbítás)
gól:
Lehtinen, Zubov, ill. Thornton, Nolan

Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings 1-3
gól:
May, ill. Olausson, Fjodorov, Maltby

Anaheim Mighty Ducks - Calgary Flames 3-3 (hosszabbítás)
gól:
Havelid, Rucchin, P. Kariya, ill. Iginla 2, Lowry

A pontlista állása

p

g

gp

1. Jarome Iginla (Calgary)

25

11

14

2. Jeff O'Neill (Carolina)

19

11

8

3. Brendan Shanahan (Detroit)

19

10

9

4. Mark Parrish (Islanders)

18

12

6

5. Szergej Fjodorov (Detroit)

18

8

10

6. Craig Conroy (Calgary)

18

7

11

p: pont, g: gól, gp: gólpassz

Ch. Gáll András

Korábban: