Vágólapra másolva!
Négy mérkőzést játszottak az NHL legutóbbi játéknapján. A Nyugati Konferencia listavezetője, a Detroit remek meccsen kapott ki 5-4-re a Chicago otthonában, míg a másik három összecsapáson a vesztesek még gólt sem tudtak szerezni.

Robitaille vezérletével felállt
a padlóról a Detroit

A második húsz perc Robitaille góljával indult, azonban négy perc alatt lehűtötték a kedélyeket a vendéglátók: Thomas és Downey is betalált, így már 5-1-re vezetett a Chicago a mérkőzés felénél.

Aki ekkor azt hitte, hogy eldőlt a mérkőzés, az nagyot tévedett, hiszen fergeteges hajrát nyitott a Detroit. A Vörös Szárnyak kapujához szegezték a hazaiakat, és a nagy rohamozásnak a harmad végén lett meg az eredménye, amikor is egy percen belül Larionov és Hull is betalált, így a második szünetre már "csak" kétgólos előnnyel vonulhatott le a Blackhawks.

Az utolsó játékrészben tovább folytatta kitartó küzdelmét az egyenlítésért a listavezető, melynek köszönhetően Robitaille ismét gólt szerzett, így már csak egy góllal tartott előrébb a chicagói alakulat. Újabb gól azonban már nem esett, így a fordulatos összecsapás végül minimális hazai sikert hozott.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Phoenix Coyotes 1-0 - hosszabbítás után
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 0-2
Anaheim Mighty Ducks - Atlanta Thrashers 5-0
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 5-4

[origo]

Korábban:

Mi lesz Jagr térdével?