Vágólapra másolva!
"Mi egyre öregebbek leszünk, a csapat pedig egyre fiatalabb" - fogalmazott a vezetés nevében Fördős László szakosztályelnök a hét végén rajtoló nőiröplabda-Extraligában induló Vasas Óbuda-Budai Tégla hétfői bemutatásán, s kijelentése második felével sem lehet vitatkozni, hiszen a piros-kékek átlagéletkora 16 és fél év!

"Választhattunk, hogy nagy csapatot akarunk, nagy nevekkel, sok pénzért, vagy kezdjünk elölről dolgozni a fiatalokkal, s mi az utóbbi mellett döntöttünk" - jelentette ki Fördős László.

Így az a helyzet állt elő, hogy a 38-szoros válogatott feladó Jáka Zsuzsa a maga 23 évével a csapat legrutinosabb tagja, az ugyancsak válogatott Dégi Barbara 18 éves, a többség az átlagból adódóan pedig még fiatalabb, de nagyon tehetséges játékos, köztük öt ifjúsági válogatott (Kiss Bea, Kriegel Éva, Kovács Eszter, Kovács Dóra, Meléndez Bea). A legifjabb játékos, Takács Zsófia csak február óta nézheti a 14 éven felülieknek szóló filmeket.

A szakosztály új szemlélete kedvező fogadtatásra talált a III. kerületi önkormányzatnál is, a testület idén 3,6 millió forintot szán azutánpótlásnevelésre, s a piros-kékek ezt viszonzandó az új idényre nevükbe illesztették Óbudát is. Azt, hogy a Vasas Óbuda-Budai Tégla névvel a bajnoki tabellán záráskor hányadik helyen találkozunk, nehéz megtippelni, Ratimorszky Károly vezetőedző mindenesetre a 6. helyre várja csapatát.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ha ezt sikerül elérni, az nem lesz sokkal rosszabb eredmény, mint amikor az elmúlt években a Vasas - "nagy nevekből" álló csapattal - reménytelen harcot folytatott a Nyíregyháza, az Eger, a Tatabánya és a BSE ellen a dobogóért

Fábik Tibor