Vágólapra másolva!
A címvédő spanyol válogatott nyerte a fukuokai férfivízilabda-világbajnokságot, miután a döntőben 4-2-re legyőzte Jugoszlávia együttesét.

Fukuoka, férfivízilabda-vb, döntő:
Spanyolország - Jugoszlávia 4-2 (2-1, 0-0, 2-1, 0-0)
gól:
Hernandez 3, Perez 1, illetve Ikodinovic, Uskokovic

A címvédő spanyolok végig nagyobb lelkesedéssel és sokkal pontosabban játszottak, mint az Európa-bajnok jugoszlávok, akiknek szinte semmi sem sikerült. Az első negyedben kétgólos vezetéshez jutottak az ibériaiak, a szünet előtt azonban csökkent az előnyük. A második játékrészben nem esett gól. A folytatásban rövid ideig egyenlő volt az állás, ezt követően azonban pillanatok alatt ismét elhúztak a spanyolok. Az utolsó negyedben már nem változott az eredmény. A spanyol kapuban Rollan parádézott.

A végeredmény:
1. Spanyolország (Jesus Rollan, Carles Sanz, Sergi Pedrerol, Gustavo Marcos, Guillermo Molina, Angel Andreo, Gabriel Hernandez, Ivan Moro, Daniel Ballart, Salvador Gomez, Ivan Perez, Toril Sanchez, Daniel Moro)
2. Jugoszlávia
3. Oroszország
4. Olaszország
5. Magyarország (Kósz Zoltán, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, Kásás Tamás, Vári Attila, Kiss Gergely, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Steinmetz Barnabás, Molnár Tamás, Biros Péter)
6. Görögország
7. Egyesült Államok
8. Horvátország
9. Hollandia
10. Ausztrália
11. Szlovákia
12. Kazahsztán
13. Brazília
14. Németország
15. Kanada
16. Japán

A korábbi világbajnokok:
1973, Belgrád: Magyarország
1975, Cali: Jugoszlávia
1978, Nyugat-Berlin: Olaszország
1982, Guayaquil: Szovjetunió
1986, Madrid: Jugoszlávia
1991, Perth: Jugoszlávia
1994, Róma: Olaszország
1998, Perth: Spanyolország

Korábban az [origo]-ban:

Ötödikként végzett a Kemény-csapat