Vágólapra másolva!
Az NBA idei szabadúszó-dömpingjének két, roppant értékes "aranyhalacskája", a dallasi Michael Finley és a New York-i Allan Houston egyaránt marad régi sikerei helyszínén, azaz mindketten újra korábbi kenyéradóikhoz írtak alá, hét, illetve hat évre. Ezzel mind a Dallas Mavericks, mind pedig a New York Knicks belépett - illetve ott maradt - a bajnoki cím esélyesei közé.

Fotó: Reuters
Houston örül, Van Gundy örül,
az ellenfelek már kevésbé

Finley hat szezont húzott le a ligában, az elmúlt évadban 21,2 pont, 5,2 lepattanó, 4,4 assziszt és meccsenként 42,0 perc volt a 201 centis, 27 éves hátvéd átlaga - utóbbi mutatóval vezette az NBA-t. Finley szerepelt Nyugat csapatában a február 11-i, washingtoni All-Star gálán.

Finley az utolsó négy és fél évadot a Mavericks csapatánál töltötte, 1996. december 26-án szerződtették le a Phoenix Sunstól Sam Cassell-lel és A.C. Greennel együtt, cserébe Jason Kiddért, Loren Meyerért és Tony Dumasért. Finley hét évre 102,2 millió dollárt kap, ami 14,6 milliós éves átlagot jelent.

Houston a jelenlegi Knicks alapembere, ő hat évre 100,4 millióért írt alá. Az első évben 12,75 millió dollár lesz a bére, ő lesz az NBA legjobban fizetett dobóhátvédje a kettes poszton. Finley és Houston egyébként hetedikként és nyolcadikként csatlakozott a liga elit társaságához, a "százmilliósok klubjához". Eddig hatan rendelkeztek minimum százmillió dolláros szerződéssel: Shaquille O'Neal (L. A. Lakers), Kevin Garnett (Minnesota Timberwolves), Chris Webber (Sacramento Kings), Alonzo Mourning (Miami Heat), Shawn Kemp (Portland TrailBlazers) és Juwan Howard (Dallas Mavericks).

Houston (30) nyolc évet húzott le az NBA-ben, pontátlaga 16,4, továbbá 3 lepattanó és 2,4 gólpassz meccsenként. Szerződése aláírásakor ő is ugyanazt ígérte, mint Finley: a bajnoki zászlót, amire 28 éve vár már a "Big Apple".

Ch. Gáll András

SZTÁR Sport

Ajánlat:

NBA