Vágólapra másolva!
Mindkét együttesünk győzött a fukuokai vízilabda-világbajnokság vasárnapi játéknapján. Az Európa-bajnok nők az olimpiai címvédő Ausztráliát verték 4-3 arányban, egy csoportmeccsük van még hátra, hétfőn Hollandia ellen. A férfiak Németországot múlták felül 14-7-re, s első helyen végeztek négyesükben - a kétszer hatcsapatos középdöntőben kedden Szlovákiával folytatják.

Nők, B csoport, 4. forduló:
Magyarország - Ausztrália 4-3 (1-1, 0-1, 1-1, 2-0)
vezette: Hausche (német), Aglialoro (olasz)
A magyar csapat összeállítása: Sós - Sipos, Pelle 2, Stieber, Drávucz, Tiba, Valkay Á. 2 csere: Rédei, Primász, Szremkó, Valkay E.
az ausztrál góldobók: Mayer, Fox, Brooks 1-1
emberelőny: 7/0, illetve 6/2
négyméteres: 1/1, illetve 0

Határozott, kemény védekezés jellemezte mindkét csapat játékát, ezért kevés lövőhelyzet alakult ki. A kapusok, Sós illetve Knox is kiváló formában védtek, így kevés gól akadt.

A második negyed után 2-1-re vezettek az ausztrálok, a magyarok négyméteresből, az ausztrálok előnyökből bizonyultak eredményesnek.

A harmadik játékrészben mindkét oldalon megszületett az első akciógól, Pelle illetve Brooks révén. Az ausztrál játékos kilenc méterről bombázott a léc alá. A záró hét perc előtt minimális előnnyel vezetett az ellenfél.

A negyedik negyedben folytatódott a hatalmas csata. Valkay Ágnes hét méterről ejtett Knox kapujába, Pelle pedig éles szögből lőtt a hosszúba, s két perccel a vége előtt már Faragó Tamás együttese vezetett.

Az ausztrálok mindent elkövettek az egyenlítésért, Sós Ildikó azonban két lövést is nagy bravúrral hárított, Brooks húsz másodperccel a dudaszó előtt három méterről lőtt a kapusba.

Faragó Tamás, a magyar nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya: "Sós Ildikó fantasztikusan védett, győzelmünket elsősorban neki, valamint a jó védekezésünknek és a hitünknek köszönhetjük. Támadásban sokat hibáztunk, az emberelőnyök kihasználása egyáltalán nem ment, ebben komoly szerepet játszhatott az is, hogy a megszokottnál nagyobb labdákkal kellett játszanunk."

A magyarok utolsó csoportmeccsükön, hétfőn (magyar idő szerint 4.15-kor) Hollandiával találkoznak.

További eredmények:

A csoport:
Egyesült Államok - Oroszország 2-1
Brazília - Új-Zéland 7-4
Olaszország - Kazahsztán 8-6

A csoport állása a záróforduló előtt: 1. Egyesült Államok 7 pont, 2. Oroszország 6, 3. Olaszország 5 4. Kazahsztán 4, 5. Brazília 2, 6. Új-Zéland 0

B csoport:

Görögország -Hollandia 5-2
Kanada - Japán 7-4

A csoport állása a záróforduló előtt: 1. Magyarország 8, 2. Kanada 6, 3. Ausztrália 4 (26-18), 4. Görögország 4 (23-24), 5. Hollandia 2, 6. Japán 0

Férfiak, B csoport, 3. forduló:
Magyarország - Németország 14-7 (4-2, 3-3, 3-1, 4-1)
vezette: Antsziferov (orosz), Turcotte (kanadai)
A magyar csapat összeállítása: Kósz - Steinmetz, Fodor, Kásás, Benedek, Molnár, Kiss, csere: Székely, Biros, Vári, Varga Zs., Varga T.
gól: Benedek 3, Kásás, Kiss, Molnár 2-2, Fodor, Székely, Steinmetz, Biros, Vári 1-1, illetve Dierolf, Weissinger 2-2, Schertwins, Kaiser, Kreuzmann 1-1

A várakozásnak megfelelően jól kezdett a magyar csapat, ezért volt némileg meglepő a második negyed megtorpanása: 6-2-ről álltak fel a németek. Szerencsére csak átmeneti volt a csekély, kétgólos(7-5) előny, mert a folytatásban fokozatosan őrölte fel ellenfelét Kemény Dénes csapata. Fontos volt a harmadik játékrész elején Kiss és Molnár két gyors gólja. Közben még az is "belefért", hogy az egyébként bravúrokat produkáló Kósz a rövid saroknál néha a labda mellé nyúljon.

A hajrá első találatát ugyan a németek szerezték, de egyúttal ez volt az utolsó a részükről: hat perc alatt a magyarok négyet lőttek, s fölényessé tették a győzelmüket - ezzel csoportelsőként kerültek a vb középdöntőjébe, ahol a hétfői szünnap után Szlovákia lesz a következő ellenfél, magyar idő szerint reggel 8-kor.

Korábban az [origo]-ban:

Újra győztek pólósaink

Ajánlat:

Fukuoka 2001