Vágólapra másolva!
Tavasszal eldőlt, hogy jó pár évi vegetálás után a Szeviép-Szeged KE felkerült a honi női kosárlabdázás legmagasabb osztályába. Az akkori keret, valamint az anyagi lehetőségeik nem sok jót ígértek, azóta viszont a névadó szponzor, valamint az önkormányzat komoly összeggel támogatja a csapatot, amely jelentős erősítésbe kezdett.

Hoztak két vajdasági fiatalt, Sznezsana Markov és Ljubica Csárkity személyében, akik mindketten elsősorban 4-es poszton jöhetnek számításba. Sznezsana 188 cm és 23 éves, míg Ljubica 189 cm, és még csak 19 esztendős. Leigazolták a többszörös válogatott Veres Mónikát (2-3-as posztra) és Mészáros Kornéliát (3-as poszt) a Soproni Postásból. A népszerű "Koni" tulajdonképpen hazajött, mivel Szegeden ismerte meg a sportág alapjait, sőt még tagja volt a kilencvenes évek elején Ronchetti kupában szereplő Szegednek. A legnagyobb erősítésnek azonban a huszonötszörös válogatott, négyszeres bajnok és kupagyőztes Donkó Orsolya számít, akivel a csapat vezetői csütörtökön írtak alá egyéves szerződést.

"Két okból igazoltam Szegedre. Egyrészt a munkája miatt Szegedre költözött a férjem (Szetey András, az egykori válogatott kardvívó, a helyi lap főszerkesztője - a szerk.), s nem akartam tőle négyszáz kilométerre élni, másrészt Király Sándor személye és az ide igazoltak névsora biztosíték arra, hogy nem kiesőjelöltért cserélem fel Európa egyik élcsapatát" - mondta a PVSK-ban, majd a GYSEV Ringában játszó irányító.

A már említetteken kívül a Szeged leigazolta a kecskeméti juniorválogatott Pálvölgyi Tímeát és Jex Annát az OSC-ből. Öt, a feljutást kiharcoló fiatal tehetség is a keretben maradt, Roczkov Viktória, Szopkó Eszter, Szabó Judit, Kiss Nikolett és Pungor Krisztina személyében, akikre elsősorban a junior bajnokságban vár meghatározó szerep.

A keret jövő kedden válik teljessé, amikor egy jugoszláv center írja alá a kontraktust. Nevet egyelőre nem mondott a vezetőedző, de azt közölte, hogy a válogatott és a belgrádi Crvena Zvezda egykori játékosáról van szó, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytatnak. Ezzel a játékosállománnyal nem tűnik túlzottnak a csapat célkitűzése, mely szerint minimum hetedik-nyolcadikként, maximum Ronchetti kupa szereplést érő helyen szeretnék látni a gárdát a bajnokság végén.

Korábban az [origo]-ban: