Vágólapra másolva!
Szeretne megszabadulni a jégkorongszövetség elnöksége a tavaly három évre választott szövetségi kapitánytól, Kercsó Árpádtól. Az edzőt még hivatalosan senki sem értesítette, ám a szakember meg-erősítette, hogy ő is hallott a szövetség ilyen irányú szándékáról.

Tavaly egyhangúlag három évre szerződtette Kercsó Árpádot a szövetség elnöksége a jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának. A válogatott elé azt a célt tűzték a vezetők, hogy szilárdítsa meg helyét a világbajnoki B csoportban. Ezt Kercsóék maximálisan teljesítették. Ennek ellenére azt hallani, hogy a vezérkar már szabadulna a kapitánytól. Az okról legfeljebb annyit tudni, hogy sokan nem szeretik a szakember stílusát.

Igen, Kercsó Árpádot lehet szeretni, lehet ellenszenvvel viseltetni iránta, de azt mindenki elismeri, hogy a hazai jégkorongszakemberek közül felkészültségével kimagaslik. Például mindmáig ő az egyetlen jégkorongedző hazánkban, aki csapatával, a Dunaferrel veretlenül nyert bajnoki címet. Mindenesetre őt is váratlanul érte, hogy eredményei ellenére szeretnének megszabadulni tőle.

"Amióta hazajöttünk a világbajnokságról, a szövetség egyetlen elnökségi ülésére sem kaptam meghívót, és számomra egyértelmű, hogy ez mit jelent" - mondta Kercsó. "Korábban sokszor konfliktusba kerültem hazai klubok vezetőivel, de ebben az évben még arra is vigyáztam, hogy ne veszekedjek senkivel, senkit meg ne sértsek, sőt, ha engem sértegettek, inkább visszavonultam és hallgattam. Kíváncsian várom, mikor értesítenek, mert tavaly egyhangúlag három évre szerződtettek ugyan, de benne van a megállapodásban, hogy minden évben újratárgyaljuk a következő szezon feltételeit."

A szövetségben Kovács Zoltán főtitkár érdeklődésünkre megerősítette, hogy a közelmúltban lezajlott elnökségi ülésen valóban többen követelték Kercsó Árpád felmentését. A főtitkár elmondta, hogy a kapitánynak július 31-éig szól a szerződése, s az augusztus 28-ai újabb ülés dönt majd, hogy Kercsó Árpáddal vagy nélküle képzelik-e az elnökség tagjai a jövőt. Viszont Kovács Zoltán azt is hozzátette, hogy ő ugyan nem elnökségi tag, ám ismeretei szerint a közelmúltban választott elnök, Fertő László az elnökségi ülésen Kercsó mellett voksolt.

Egyébként sokan azt mondják, már megszületett az elképzelés Kercsó utódlására. Eszerint Jan Jasko, az Alba Volán és Jozef Kapuszta, a Dunaferr edzője közösen venné át a válogatott irányítását.

Burkovits Ferenc

(Magyar Hirlap)

Korábban az [origo]-ban:

Kercsó szerint nincs középút

Ajánlat:

Magyar Jégkorong Szövetség