Vágólapra másolva!
Dávid Kornél legszívesebben az NBA-ben folytatná pályafutását, hogy melyik klubban, mindegy. Ha nem sikerül, visszatérne - no nem Magyarországra (netán az Albacomphoz), csak Európába, elsősorban spanyol csapat jöhet szóba -, tudtuk meg a 29 éves kosarastól, aki pedig az [origo]-tól értesült elsőként a hírről, miszerint korábbi kenyéradója, a Detroit Pistons nem tart rá igényt.

Menedzsere még nem közölte vele az információt, amely szerint legutóbbi NBA-klubja, a Detroit Pistons mindenképpen megválik tőle, Dávidot természetesen nem lepte meg a fejlemény: "Nem ért váratlanul, tudtam, hogy nem hosszabbítják meg szerződésemet. Július elsejétől szabadügynökként várom, hol játszhatom a jövőben, szeretném az NBA-ben folytatni pályafutásomat."

Hogy hároméves tengerentúli karrierje alatt "elfogyasztott" négy csapata után talál-e ötödiket, nem tudhatja, egyelőre csak reméli. "Nem tőlem függ, összejön-e, mindenesetre bízom benne. Hogy hol, melyik gárdában, teljesen mindegy."

Ha nem Amerika, hát Európa (nem Magyarország és nem Albacomp, legalább egy évig), Dávid Kornél szerint spanyol együttes jöhet szóba. Konkrétabbat később, leghamarább jó két hét múlva tudni, ám elképzelhető, hogy - mint tavaly - csak augusztus végén derül ki, mit tartogat számára a közeljövő.

[origo]