Vágólapra másolva!
Amint azt gondolni lehetett, Dávid Kornélra, az NBA első és ez idáig egyetlen magyar kosarasára nem tart igényt klubja, a Detroit Pistons. Azt azonban még nem tudni, 29 éves honfitársunk hol folytatja pályafutását.

Farrell Perry, a Detroit Free Press című napilap szakírója közölte a [origo]-val, hogy Joe Dumars, a Pistons elnöke mindenképpen megválik a szabadúszói (free agent) státusban lévő Dávidtól. Erre már azok után lehetett következtetni, hogy a detroitiak a múlt szerdai drafton az első és a második fordulóban is Kornél posztjára (center/bedobó) választottak játékost White és a török Okur személyében, s mindezt tetézték azzal, hogy a minap elcserélték Jud Buechlert és Jerome Williamst egy tapasztalt magasbedobóra, a 34 éves, Phoenixből érkező Clifford Robinsonra.

Dávid három éves NBA-pályafutása alatt a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és legutóbb a Detroit Pistons együttesében játszott.

Ez idő szerint 149 szabadúszó státusú kosaras van a ligában, köztük olyan nagyágyúk, mint Chris Webber, Antonio Davis, Michael Finley, Allan Houston, Anthony Mason, Dikembe Mutombo és David Robinson. Őket július 18. után szerződtetheti jelenlegi vagy új klubjuk.

Ch. Gáll András

(SZTÁR Sport)