Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően kikapott az FTC a házigazda Posillipotól a vízilabda Bajnokok Ligájának selejtezőcsoportjában, Nápolyban. A BVSC-nek több sikere volt a KEK-ben: a Vasutasok 9-5-re verték a Marseille-t, a LEN Kupában a Szentes kikapott, a Honvéd hosszabbításos meccsen nyert.

Bajnokok Ligája, a nyolc közé jutásért, H csoport:
Pelemarket Posillipo (olasz) - FTC-Thomas Jeans 9-6 (2-1, 2-3, 2-2, 3-0)
A magyar góldobók: Székely 3, Nyéki 2, Szebeni 1

A vendéglátó olaszok - akik a végső győzelemre is esélyesek a Bajnokok Ligájában - csak az utolsó negyedben biztosították be győzelmüket. Addig az FTC teljesen egyenrangú ellenfele volt az olimpiai bajnok Kásással és Steinmetzel (előbbi 1, utóbbi 2 gólt lőtt) felálló vendéglátóknak. Ezúttal Kardos védett a magyar bajnok kapujában, s jól helyettesítette Kószt. A Fradi a harmadik játékrész végén 6-5-re vezetett, de utána játékosai kissé elfáradtak, s még a bírók támogatását is élvező hazaiak fordítottak.

A vasárnapi párosítás: FTC - Novaky (szlovák) 17

A Kupagyőztesek Európa-Kupája selejtezőjének A csoportjában a BVSC-Brendon második mérkőzésén is magabiztos győzelmet aratott a Szőnyi úton a francia CN Marseille ellen, s ez gyakorlatilag már a legjobb 8 közé jutást jelenti a vasutasoknak (csak matematikai lehetőség maradt a kiesésre).

KEK-selejtező, a legjobb 8 közé jutásért, A csoport:
BVSC-Brendon - CN Marseille (francia) 9-5 (4-1, 1-1, 3-1, 1-2)
Szőnyi út, 250 néző
góldobók: Petik 3, Ibolya, Tromler 2-2, Csányi, Varjas 1-1, illetve Lynn 3, Viaud, Chandieu 1-1

A selejtezőbeli legerősebb ellenfelének tartott francia együttest is simán verte a BVSC-Brendon. Gerendás György vezetőedző elégedett volt az együttes teljesítményével, különösen a jól működő védelmet dicsérte.

A magyar csapat utolsó mérkőzése vasárnap 15 órakor következik a Dinamo Bucuresti ellen.

Második vereségét szenvedte el a Kontavill-Szentes csapata a LEN Kupa athéni selejtező csoportjában. A támadásban határozottabb görög csapat megérdemelten nyert.

LEN Kupa, selejtező, G csoport:
Vouliagmeni (görög) - Kontavill-Szentesi VK 12-5 (3-1, 2-1, 4-2, 3-1)
a magyar góldobók: Kéri 3, Zsarkó, Berki

A vasárnapi párosítás:
Kontavill-Szentesi VK - Pescara 10

Óriási csatában, a hosszabbításban harcolta ki második, s gyakorlatilag továbbjutást érő győzelmét a Honvéd-Domino együttese a LEN Kupa rijekai selejtezőcsoportjában.

LEN Kupa, a 8 közé jutásért, E csoport:
Honvéd-Domino - Primorje Rijeka (horvát) 8-7 (1-3, 1-1, 3-0, 2-3, 1-0, 0-0)
A magyar góldobók: Sugár 2, Bárány, Varga, Péter, Takács, Szívós, Tóth I. 1-1

Az első játékrésztől eltekintve a Honvéd kitűnően játszott és kiélezett, hatalmas csatában, a hosszabbítás első felében lőtt góllal szerezte meg a győzelmet.

A Yuzme Istanbul (török) - Mediterrani Barcelona (spanyol) találkozó eredményétől függetlenül a Honvéd 4 ponttal vezet a csoportban. A magyar együttes vasárnap délelőtt a spanyolokkal játszik.

(MTI)

Ajánló: