Vágólapra másolva!
A visszavágót is könnyedén nyerte, és bejutott a 16 közé a KEK-ben a Fotex Veszprém férfikézilabda-csapata a litván Siauliai Universitetas ellen. A Kiskőrösnek nem sikerült a bravúr az EHF Kupában: kettős vereséggel búcsúztatta az orosz CSZKA Moszkva, ezzel együtt a hétvégi magyar mérleg pozitív.

KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Fotex KCV - Siauliai Universitetas (litván) 38-18 (17-11)
góldobók:
Jovic 8, Szobol 7, Iváncsik 6, Pásztor 5, Perez 4, Kiss 3, Saracevic 3/1, Csoknyai, Tóth 1-1, illetve Strupas 4, Bernikas, Balciunas 3-3, Norvilas 3/2, Sukackas, Rakickas 2-2, Jakas 1
továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 75-36-os gólkülönbséggel

A fölényes, szombati pápai siker (37-18) után meglehetősen álmosan kezdett a Veszprém, 5-5-ig együtt haladtak a csapatok. A hazaiaknál több fiatal is lehetőséget kapott. Később Iváncsik igazi vezéregyéniséggé vált: négyszer is eredményes volt, ráadásul a Fotex - akárcsak az első mérkőzésen - kettős emberhátrányban két gólt dobott. Ezzel megnyugtató előnyhöz jutott a magyar gárda.

A második játékrész elején megszakítás nélkül 10-szer volt eredményes a Fotex, és különösebb gond nélkül tett szert 20 gólos győzelemre.

EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
CSZKA Moszkva (orosz) - Kiskőrös 26-20 (14-8)
továbbjutott: a Moszkva, kettős győzelemmel, 56-38-as gólkülönbséggel

A visszavágón is kikapott a Kiskőrös a CSZKA Moszkvától, és így nem jutott a 16 közé az EHF Kupában. Az erősen tartalékos Kiskőrös az első félidőben nem tudott különösebb ellenállást kifejteni az egy héttel ezelőtti magyarországi találkozón 12 gólos előnyhöz jutó, olimpiai bajnokkal felálló moszkvaiakkal szemben.

A második félidőben a lelkes kupaújonc a hét gólt dobó Fekete László vezérletével nem engedte jelentősen elhúzni a hazaiakat, és így emelt fővel búcsúzhatott az EHF Kupától.

A Kiskőrös moszkvai kudarcát leszámítva remek hétvégét zártak az európai kupákban érdekelt magyar csapatok. Szakmailag a legnagyobb sikert a Bajnokok Ligájában szereplő Dunaferr SE könyvelhette el, amely 27-25-re verte a francia Montpellier-t. A dunaújvárosiak két forduló után vezetik csoportjukat a címvédő FC Barcelona előtt. A két gárda egy hét múlva találkozik a Dunaferr otthonában.

A KEK-ben a Fotex Veszprém minden megerőltetés nélkül verte ki a litván Siauliai Universitetas együttesét. A magyar gárda szombaton Pápán (37-18), majd vasárnap Várpalotán (38-18) győzte le riválisát, és jutott a 16 közé.

Az EHF Kupában a Pick-Szeged 10 gólos előnnyel utazott a török Besiktashoz, és ezt újabb nyolc találattal toldotta meg (27-35). A Tisza-partiak is a nyolcaddöntőbe kerültek.

(MTI)