Vágólapra másolva!
Négy magyar férficsapat öt mérkőzést játszik a hétvégén az európai kézilabdakupákban. A Bajnokok Ligája 2. fordulójában a Dunaferr SE fogadja a francia Montpellier-t. Az újvárosiakon kívül fellép a Fotex, a Pick-Szeged és Kiskőrös.

Skaliczki László együttese, a Dunaferr a csoportmeccsek nyitó összecsapásán idegenben verte 25-21-re a lengyel Wybrzeze Gdanskot. A Montpellier az első körben döntetlent (25-25) ért el a címvédő FC Barcelona ellen. A vendéglátók nem a legkedvezőbb előjellel várják a szombati BL-rangadót, ugyanis a világklasszis Marosi László térdsérülés miatt nem játszhat. A Dunaferrnek szinte csak akkor marad esélye a nyolc közé jutásra, ha legyőzi a Montpellier-t.

A másik három együttes a 16 közé jutásért játszik. A KEK-ben a Fotex KC Veszprém a litván Siauliai Universitetas elleni mindkét meccsét Magyarországon rendezi: a szombatit Pápán, a vasárnapit Várpalotán, mivel a veszprémi csarnokot átépítik, a rivális pedig lemondott pályaválasztói jogáról. Az erőviszonyok ismeretében a Fotexnek nem okozhat gondot a továbbjutás.

Az EHF Kupában felemás a helyzet. A Pick-Szeged 10 gólos előnnyel, a Kiskőrös 12 gólos hátránnyal várja idegenbeli fellépését a török Besiktas, illetve az orosz CSZKA Moszkva ellen.

A hétvégi program:

Bajnokok Ligája, 2. forduló, B csoport:
Dunaferr SE - Montpellier (francia), szombat, 15.45 ó (Duna TV)

KEK, 16 közé jutásért:
Fotex KC Veszprém - Siauliai Universitetas (litván)
első mérkőzés: Pápa, szombat, 16, visszavágó: Várpalota, vasárnap, 16

EHF Kupa, 16 közé jutásért, visszavágók:
Besiktas (török) - Pick-Szeged, szombat, 16 ó (első mérkőzés: 24-34)
CSZKA Moszkva - Kiskőrös, vasárnap 14 ó (első mérkőzés: 30-18)

(MTI)