Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott négy góllal legyőzte Hollandiát a Millenniumi Négy Nemzet Torna nyitó mérkőzésén, Dunaújvárosban.

Magyarország - Hollandia 6-2 (2-1, 1-0, 3-1)
gól:
Palkovics (1.), Horváth B. (5.), Horváth A. (39., 60.), Ocskay (43.), Rajz (54.), illetve Visschers (17.), Heeswijk (42.),

Remekül kezdett a hazai csapat: a 39. másodpercben Kovács Frank átadását Palkovics értékesítette. Ezután is a magyarok irányították a játékot. Az ötödik percben Dobos tálalt Horváth Balázs elé, aki szép gólt lőtt. A szünet előtt egy védelmi hiba után szépítettek a kezdeti sokkból magukhoz térő vendégek.

A második harmadban már kevesebb helyzet alakul ki a kapuk előtt, létszámfölényben azonban ekkor is növelte előnyét Kercsó Árpád szövetségi kapitány csapata.

A záró játékrész elején ismét szorosabb lett az állás, mivel Heeswijk góllal zárt le egy kapu előtti kavarodást. Nem tartott soká a hollandok öröme, mert 1:24 perccel később kísértetiesen hasonló helyzetben Ocskay volt eredményes.

Ettől kezdve már nem volt kérdéses a hazai siker. Az 54. percben Rajz ajtó-ablak helyzetben talált be a félig üresen maradt kapuba.

És, amilyen jól kezdődött a találkozó, olyan szépen is fejeződött be: három másodperccel a vége előtt Horváth András állította be a végeredményt.

(MTI)