Vágólapra másolva!
Öt magyar kézilabdacsapat lép pályára a hétvégén a különböző európai kupákban: a női együttesek visszavágóra készülnek, a férfiaknál az első összecsapásokat rendezik, illetve a Dunaferr csoportmérkőzésen szerepel.

A női Bajnokok Ligájában a Győri Graboplast ETO KC négygólos előnnyel (23-19) utazik a lengyel Montex Lublin otthonába. A sérülések miatt erősen tartalékos magyar együttesnek a 16 közé kerüléshez feltétlenül jobban kell játszania, mint az első összecsapás során.

A Cornexi-Alcoa négygólos, ledolgozható hátrányt (28-24) szedett össze a Radnicki Beograd ellen. A mérleg nyelve most már a székesfehérváriak felé billen, azonban a rutinos jugoszláv csapat ellen nem lehet biztosra menni.

A férfi BL-ben első csoportmérkőzését játssza a KEK-2., Szuper Kupa-3. Dunaferr, amely a lengyel Wybrzeze Gdansk otthonában lép pályára. Skaliczki László vezetőedző tanítványai nem a legjobb előjelekkel kelnek útra, hiszen kedden hatalmas csatában kikaptak a vendég Fotex KC Veszprémtől.

- A Gdansk hasonló stílusban játszik, mint a Veszprém. Bízom abban, hogy tanultunk a fájó vereségből. A csoporttalálkozók alatt nem számít a gólkülönbség, a lényeg, hogy a két pontot begyűjtsük - nyilatkozott Skaliczki.

Az EHF Kupában két magyar klub, a Pick-Szeged és a nemzetközi színtérre először kilépő Kiskőrös indul. A 75. kupamérkőzésükre készülő Tisza-partiak azt a török Besiktast fogadják, amellyel öt évvel ezelőtt a City Kupában már találkoztak. Akkor két sima győzelemmel (otthon 35-17, idegenben 30-22) jutottak tovább.

A Kiskőrösnek jóval nehezebb ellenfél jutott: a CSZKA Moszkva, amelyben több olimpiai bajnok is szerepel. Az oroszok éppen a Dunaferr csoportjába került Gdanskkal szemben maradtak alul a BL selejtezőjében, így csatlakoztak az EHF Kupa mezőnyéhez. Virág László technikai vezető szerint 40 százalék az esély a továbbjutásra.

- A külső körülmények nem a legkedvezőbbek, hiszen mindkét mérkőzésen szovjet utódállamokból érkező játékvezetők fújnak - jegyezte meg.

A magyar csapatok hétvégi programja:
férfiak:
Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló:
Wybrzeze Gdansk (lengyel) - Dunaferr SE, szombat 18

EHF Kupa, a 16 közé jutásért, első mérkőzés:
Pick-Szeged - Besiktas (török), vasárnap, 16
Kiskőrös - CSZKA Moszkva (orosz), vasárnap, 17.45

nők:
a 16 közé jutásért, visszavágók:
Bajnokok Ligája:
Montex Lublin (lengyel) - Győri Graboplast ETO KC, vasárnap 18.30 (első mérkőzés: 19-23)
EHF Kupa:
Cornexi-Alcoa - Radnicki Beograd (jugoszláv), vasárnap, 11.15 (első mérkőzés: 24-28)

(MTI)

Korábban:

A férfi BL-ben a Barcelonával egy csoportban szereplő Dunaferr SE kivételével minden kézilabdacsapatunk párosmérkőzést játszik november elején.