Vágólapra másolva!
A címvédő Herz-FTC nőikézilabda csapata változatos mérkőzésen győzte le a vendég Dunaferrt a vasárnapi rangadón. A hazaiaknál Farkas és Kirsner, a vendégeknél Pálffy és Ferling volt a legeredményesebb.

Herz-FTC - Dunaferr 28-25 (14-12)
Népliget, 1300 néző, V: Herczeg, Südi
gól: Farkas 7/1, Kirsner 5, Lőwy 5/4, Pádár 3, Kökény 2, Siti 2, Tóth T. 2, Kovács 1, Bárdos 1, illetve Pálffy 6, Ferling 6/3, Balogh 5, Sávolt 3, Oblisz 3, Csíkos 1, Bohus 1

A hazaiak ebben az idényben már begyűjtöttek egy vereséget, a szintén Bajnokok Ligája-résztvevő Győr otthonában kaptak ki a nyitófordulóban, ezért most mindenképpen győzniük kellett.

Érdekesség, akkor is Pálinger védett az FTC ellen, csakhogy ő azóta már a dunaújvárosiakat erősíti. A Dunaferrnél hiányzott az olimpiai ezüstérmes világklasszis átlövő, Radulovics Bojana, aki térdszalag műtét előtt áll és várhatóan a teljes szezonban nem lép pályára.

Ferling vezérletével a 7. percre 6-3-ra ellépett a Dunaferr, a ferencvárosi Farkas két büntetőt is rontott.

Feljavult a hazaiak védekezése, negyed óra alatt csak egy gólt dobott az ellenfél, így sikerült fordítani (21. perc: 10-7), azonban a Dunaferr időkérése után rendezte a sorokat és visszavette a vezetést (27. perc: 10-12). Folytatódott az újvárosiak hullámvölgye, a szünetre az FTC jutott előnyhöz.

Kiss Szilárd, a vendégek vezetőedzője ekkor piros lapot kapott, mert megsértette a játékvezetőket.

A második félidő elején Farkas háromszor is eredményes volt, 17-13-ra elment a Herz. Nem tört meg a rivális, Pálffy indításokból betalált és újból egyenlő lett az állás (18-18). A felzárkózás túl sokat kivett a vendégekből, gyakrabban hibáztak, és már nem tudtak komolyabb ellenállást tanúsítani. A Ferencváros megint elhúzott és biztosan őrizte meg 3-4 gólos előnyét.

(MTI)

Ajánló: