Vágólapra másolva!
Ügyvédhez fordultak az FTC megszűnt nőikosárlabda csapatának játékosai, hogy bevasalják a klubtól a több tízmilliós járandóságukat. Az ügyvéd megírta felszólítólevelét, az FTC gazdasági igazgatója, Ambrus Károly viszont augusztus 14-éig szabadságon van. Így aztán egyelőre áll az ügy.

Csaknem egy hónapja, hogy a klub elnöksége megszüntette a legutóbbi bajnokság bronzérmes csapatát, és az FTC nőikosárlabda-szakosztályát.

Amikor a határozat napvilágot látott, a játékosok rossz tréfának vélték az egészet. Aztán viszont bele kellett törődniük a megmásíthatatlanba, annál is inkább, mert ma már tudják: nem azon az elnökségi ülésen született a döntés. Több játékos is elmondta, hogy a májusban lejárt szerződésüket szerették volna meghosszabbítani, s szándékuk komolyságát jelzi, hogy ők alá is írták az újabb megállapodást, ám az FTC vezetői húzták-halasztották a szerződések szignálását. Ezért a lányok úgy gondolják, hogy sokkal korrektebb lépés lett volna az egyesület részéről, ha már akkor bejelenti a megszűnést.

A játékosok nemrég ügyvédhez fordultak, mégpedig azért, hogy elmaradt járandóságaikat behajtsák a klubon. Több tízmillió forintról van szó, mert akad olyan kosaras is, akinek még a tavalyi bajnokságból is tartozik az egyesület. A játékosok által megbízott jogi képviselő már be is nyújtotta a fizetési felszólítást az FTC gazdasági igazgatójához, Ambrus Károlyhoz, aki viszont augusztus 14-éig szabadságát tölti, tehát az ügy már most húzódik.

A kosarasok persze egybehangzóan állítják: nem szeretnének évet, éveket várni jogos pénzükre, annál is inkább, mivel a szakosztály megszűnése után most még van némi remény arra, hogy még ebben az évben pénzükhöz jussanak. Akad játékos, aki teljesen kiköltekezett, kölcsönökért kell kilincselnie. A többség persze már talált magának új egyesületet, és van köztük olyan, aki szeretné azt is elfelejteni, hogy valaha is a Fradiban kosárlabdázott. Emberséget, toleranciát várt a klub vezetőitől, ehelyett pedig még arra sem méltatták, hogy összehívják a csapatot, s ott, mindenki előtt jelentsék be, hogy a klub női csapatáról már csak múlt időben beszélhetünk.

Az edző egyelőre türelmes

Nemcsak a lányok egy részének, hanem edzőjüknek, Zsoldos Andrásnak is élő szerződése volt még a Ferencvárossal. A szakember érdeklődésünkre elmondta, hogy neki is tartozik az egyesület, ám ő egyelőre türelmes, megvárja, amíg Ambrus Károly gazdasági igazgató visszatér szabadságról, mert szeretne vele egyeztetni. Amennyiben meg tudnak állapodni egymással, úgy minden rendben lesz, ha viszont nem, akkor Zsoldos a Magyar Kosárlabdaedzők Testületéhez fordul jogi segítségért.

Burkovits Ferenc

(Magyar Hirlap)

Ajánló:

A fogyatkozó zöld-fehér klub a hálón