Vágólapra másolva!
Az erőteljes fiatalítás és az ezzel párhuzamos hosszú távú csapatépítés szükségszerűsége fogalmazódott meg a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségének keddi ülésén, amelyen az utóbbi időben sikertelen férfi szakág szereplése volt a fő téma.

A Hajdu János szövetségi kapitány által vezetett felnőtt válogatottnak nem sikerült kijutnia a jövő évi világbajnokságra, míg az olimpiai és az idei Eb-szereplés is csak álom maradt.

Az elnökség véleménye szerint egyértelműen fiatalítani kell, de szerencsés lenne, ha ezzel együtt sikerülne közben kiharcolni a 2002-es Eb-részvétel jogát.

Az eredményes munka érdekében a vezető klubok - Dunaferr SE, Fotex KC Veszprém és Pick-Szeged - segítségét kérik, míg a külföldi csapatokkal is rendezni kell a viszonyt, hogy a játékosok mindig és idejében álljanak a válogatott rendelkezésére.

Hajdu Jánostól keményebb fellépést kért az elnökség, a szövetségi kapitány minden esetben követelje meg a kluboktól a támogatást.

- Nagyon eredményesnek, kritikusnak és önkritikusnak tartom az elnökségi ülést. Ha a munkában is ilyen összefogás lesz, mint a mostani beszélgetésen, akkor előrejut a férfi szakág - nyilatkozta Hajdu János.

A szakember az ülésen hangsúlyozta, hogy a remélt siker érdekében bízott a tapasztalt, sok nagy csatát megért játékosokban, azonban velük sem sikerült a vb-re kijutni.

- A testület határozott igényét fejezte ki az erőteljes fiatalításra. A másik cél, hogy ne Magyarország nélkül rendezzék meg a 2002-es Európa-bajnokságot. Ehhez viszont az eddigieknél sokkal több közös gyakorlásra lesz szükség - tette hozzá a kapitány.

(MTI)