Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Kásás és Benedek vezérletével magabiztos győzelmet aratott a Spanyolországot pénteken legyőző Kazahsztán ellen a vízilabda Unicum Kupa negyedik fordulójában, az Európai Nemzetek Ligája 2. fordulójának részeként Spanyolország 10-6-ra nyert Szlovákia ellen.

A magyar csapat két-két távoli akció- és négyméteres-góllal már az első negyedben magabiztos vezetést szerzett. A folytatásban, bár néha pontatlan volt a helyzetkihasználás, egyre jobban elhúzott a hazai csapat. A vendégek ritkán jutottak gólközelbe, ám lehetőségeiket jól használták ki a harmadik játékrészben kissé elkényelmesedő, kevésbé erőszakos magyarok ellen. A hajrában a Kemény-legénység már csak az előny tartására törekedett, és két kihagyott négyméteres ellenére is biztosan győzött.

- A kazahok előző két eredménye alapján a 13-5 jó eredménynek mondható, az első két negyeddel elégedett vagyok - nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány. - 10-2-es előny után azonban nem szabad három gólt dobni és hármat kapni. Szégyelljük magunkat és elnézést kérünk a közönségtől a mérkőzés hajrájáért.

Magyarország - Kazahsztán 13-5 (4-1, 6-1, 1-2, 2-1)
Hajós Alfréd uszoda, 2000 néző, vezette: Reemnet (holland), Hasszekioglu (görög)
Magyarország: Kósz - Kásás 4, Benedek 4, Fodor, Vincze, Steinmetz, Molnár 1, csere: Kiss 2, Biros, Madaras, Varga II. 1, Märcz 1
Kazahsztán: Sredov - Drozdov 1, Zajcev, Zsivajev, Zagorniko, Szmolovij, Progin 1, csere: Cseznov, Szerosztyanov 1, Csentsov, Klocskov 1, Zsivcsikov 1
További eredmények: Spanyolország - Szlovákia 10-6, Horvátország - Románia 9-7.
Az Unicum Kupa állása: 1. Magyarország 8 pont, 2. Horvátország 6, 3. Spanyolország 4 (28-25), 4. Kazahsztán 4 (30-34), 5. Románia 2, 6. Szlovákia 0.
Az Európai Nemzetek Ligája állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Spanyolország 2 (16-13), 3. Horvátország 2 (14-16), 4. Szlovákia 0.

A záró nap műsora:Kazahsztán-Románia 8.30 óHorvátország-Szlovákia 9.45 ó Spanyolország-Magyarország 11 ó

(MTI)

Korábban:

A vízilabda Unicum Kupa harmadik játéknapján újabb három találkozó, és két szenzációs győzelem volt műsoron. A Sydneyben az olimpián Ázsia képviseletében vízbe szálló Kazahsztán bombameglepetésre legyőzte a spanyolokat, a magyarok pedig bravúros hajrával, 4-1-re megnyert utolsó negyeddel imponáló győzelmet aratott a magyar válogatott az örök rivális horvátok ellen a kupa első igazi rangadóján.