Vágólapra másolva!
Hetek óta alig hallani a magyar nőikézilabda-válogatottról. Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem csodálkozik ezen, s azt mondja, nem is baj, hogy "csend van körülöttük", hiszen keményen dolgoztak, s a hét végén lejáró szabadság után pedig még keményebben fognak. De mi mást is tehetne egy olimpiai éremesélyes válogatott?

Fotó: Reuters

A dán Kjaergaard próbál elmenni Kökény
mellett a decemberi norvégiai világ-
bajnokságon. 35-27-re mi nyertünk és ezzel
ötödikek lettünk

Túl a tiszaújvárosi és a szlovéniai edzőtáborozáson, az erőgyűjtés alapszakaszán, most a héten még pihen a válogatott. Ám amolyan aktív pihenés ez, mert mindenki személyre szóló programot kapott, futniuk, úszniuk, erősíteniük kell a lányoknak, hogy a következő, már az olimpiáig tartó záró szakaszt is tökéletes állapotban teljesítsék és zárják. Nem jött jól nekik a férfiak kudarca, hiszen most a magyar kézilabda egész terhe a vállukra nehezedett, kvázi, rajtuk múlik, miként ítéli meg a világ a sportág itteni helyzetét. És azt se feledjük, hogy az olimpia után, annak minden sikerével, vagy netán kudarcával, jön az Európa-bajnokság, ahol a jövő lesz a tét, mivel a következő világversenyek kvalifikációi ott dőlnek el. Ez pedig tényleg nem egyszerű helyzet, ám Mocsai kapitány szerint "hála istennek mindenki jól van, kibírta a tizenhárom napos huszonkilenc edzést, s várja a következő hetek még nagyobb terhelését". Remélhetőleg ezután sem lesz zavaró az átigazolás, Mocsainak ugyanis minden játékosa megígérte, hogy a hét végére "rendezi a jövőjét", így csak a válogatott számít majd a keret tagjainak.

Nagyjából már megvan tehát a csapat, ám a kapitány még nem tudja, és egyelőre nem is akarja megnevezni a tizenöt Sydneybe utazó kézilabdázónőt. Augusztus 22-éig van erre ideje, s a július 20-án kezdődő franciaországi edzőtábor - a franciák meghívására 12 napig készülnek közösen a mieink a világbajnoki ezüstérmessel, három hivatalos és két nem hivatalos meccset játszanak - nyilván minden ilyen kérdést tisztáz majd. A szeptember 1-je és 3-a közötti, Győrben rendezendő tornán pedig (ezen a mienk mellett Lengyelország, Szlovénia és Ukrajna vesz részt) már az olimpiai csapat játszhat.

A leglényegesebb kérdés úgyis Sydneyben dől el.

Katona Horváth János

(Magyar Hirlap)

Korábban:

A World Handball című szaklap olvasóinak szavazatai alapján Siti Beáta az 1999-es év hetedik legjobb női kézilabdázója volt. A nyári holtszezonban a Dunaferr SE-től a dán Ikast Bordinghoz igazolt válogatott játékos számára az is meglepetés, hogy egyáltalán felkerült a listára.