Vágólapra másolva!
A World Handball című szaklap olvasóinak szavazatai alapján Siti Beáta az 1999-es év hetedik legjobb női kézilabdázója volt. A nyári holtszezonban a Dunaferr SE-től a dán Ikast Bordinghoz igazolt válogatott játékos számára az is meglepetés, hogy egyáltalán felkerült a listára.

- Nem tudom, mi alapján szavaztak az olvasók, mert nem zártam igazán jó idényt. A válogatottban nem én voltam az elsőszámú irányító, a Dunaferr pedig nem jutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában - nyilatkozta a 27 éves Siti.

A nők között az osztrák Fridrikas, a férfiaknál a spanyol Guijosa végzett az élen. Mindketten először lettek a legjobbak. A világ legjobbjai a World Handball szavazásán, nők: 1. Fridrikas (osztrák) 4106 pont, 2. C. Andersen (dán) 3393, 3. Leganger (norvég) 2414, ...7. Siti Beáta 787, férfiak: 1. Guijosa (spanyol) 5646 pont, 2. Jovanovics (jugoszláv) 3437, 3. Lövgren (svéd) 1982.

Győrben és Pápán rendezik meg szeptember 1-je és 3-a között azt a nemzetközi nőikézilabda tornát, amely után Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata elutazik a sydneyi olimpiára. A viadalon az Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki ötödik házigazda válogatott mellett Lengyelország, Szlovénia és Ukrajna együttese vesz részt.

(MTI)

Ajánló:

Kézilabda-magazin a hálón (angolul)

Korábban:

Szombat hajnalban közlekedési balesetet szenvedett Éles József, a Fotex-Veszprém világválogatott kézilabdázója. A sportoló állapota súlyos, de nem életveszélyes.[július 1.] Magyar Kupa-győztes a DunaferrA Dunaferr SE csapata nyerte a nőikézilabda Magyar Kupát, miután a váci döntőben magabiztosan győzött a Győri Graboplast ETO ellen.[május 28.]