Vágólapra másolva!
Szerdán megkezdte közös felkészülését az olimpiára a vízilabda válogatott. A néhány hiányzó - akik hétfőn kapcsolódnak be a tréningekbe - között ott volt, előzetes egyeztetés alapján, Varga Zsolt, a Mladost Zagreb játékosa, aki a múlt hét végén doppingolás gyanújába keveredett.

- A tizenkilenc kerettag közül többen kaptak még néhány nap szabadságot - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. - Köztük van Varga Zsolt is, akinek büntetését illetően optimista vagyok: klubja is igazolta, hogy a csapatorvos tudott arról az orvosságról, amit megfázása miatt szedett a májusvégi BL-döntő idején.

Az első közös gyakorlás "laza" feladatok végrehajtásából, hosszú úszásból állt. A felkészülés szünet nélkül csaknem a sydneyi utazásig tart.

- Négy, vagy öt nemzetközi tornán veszünk részt júliusban és augusztusban, s ezeken összesen 14, vagy 16 meccset játszunk - jelentette ki a kapitány. - Az első találkozókra a Nemzetek Európa Kupája keretében Splitben kerül sor. A folytatás Budapesten, az Unicum Kupán lesz, majd egy-egy spanyolországi és szlovákiai túra következik.

(MTI)