Vágólapra másolva!
Hároméves szerződést kötött az LRI, a Malév, valamint az Elmű Rt., így a három cég által közösen működtetett férfikézilabda-csapat az Elektromos jogán továbbra is az NB I-ben szerepelhet.

Emmerich Endresz, az Elmű Rt. elnöke az eseménnyel kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az áramszolgáltatás közeli liberalizációja miatt a cég piaci versenyre készül, ezért nem kíván lemondani az ismertségét növelő és imázsát javító kézilabdázásról: - A közelmúltban megjelent, hogy a cég fel kívánja számolni a szakosztályt. Erről szó sincs. Annyi történt, hogy a terheket most hárman megosztjuk egymás között. Örvendetes, hogy a következő idényben is lesz férfi NB I-es kézilabdacsapat a fővárosban.

Az együttes a jövőben Pestszentlőrinc LRI-Malév Elektromos néven szerepel.

A Kovács Mihály vezetőedző által irányított, közel 50 millió forinttal gazdálkodó csapattal szembeni elvárás, hogy az első szezonban biztosan maradjon benn az NB I-ben, a következőben végezzen az első hat hely valamelyikén, míg a harmadik évad után jusson ki a nemzetközi színtérre. (Az elmúlt idényben a Pestszentlőrinc-LRI Malév kiesett, az Elektromos a 10. helyen végzett az élvonalban.)

Az együttesnek két otthona lesz: a Népfürdő utcai Elektromos-pálya, valamint a pestszentlőrinci Sportcsarnok. A bajnoki mérkőzéseket - kivéve a tévés találkozókat - az utóbbi létesítményben rendezik.

(MTI)

Ajánló: