Vágólapra másolva!
Végletekig izgalmas, látványos, kapusbravúrok sokaságát hozó mérkőzésen, háromszori hosszabbítás után nyert a címvédő Dallas Stars a New Jersey Devils otthonában az NHL döntőjének ötödik mérkőzésén, ezzel 3-2-re felzárkózott a négy győzelemig tartó párharcban.

Fotó: Reuters

Most Brodeurön volt a búsulás sora

A szünetekkel együtt percre pontosan öt órán át tartó összecsapáson a New Jersey 48, a Dallas 41 lövést küldött kapura, ezen kívül a Devils kétszer, a Stars egyszer a kapuvasat találta el (ez hivatalosan nem számít kísérletnek).

A hosszabbításban sem lankadt a két együttes, percenként forogtak veszélyben a kapuk. Az ötödik játékrészben előbb Derian Hatcher kiugrása után védett vetődve Brodeur, majd az ellentámadás után az orosz Alekszandr Mogilnij szólóját hárította Belfour. Ha ez utóbbi bemegy, akkor bajnokká avatták volna az "Ördögöket".

A parádés találkozót szép gól zárta le. A 107. perc 21. másodpercében Brett Hull jobbról, a palánk mellől térdmagasságban a hazai kapu elé lőtt, és a berobbanó Mike Modano a levegőből, kapásból Brodeur lába között talált be.

Ez volt a Stanley Kupák történetének leghosszabb gólnélküliséget lezáró hirtelen halála.

- Amióta edzősködöm az NHL-ben, ez volt pályafutásom legemlékezetesebb mérkőzése. Már azt hittem, sohasem lesz vége. Fantasztikusan küzdöttünk - nyilatkozott Ken Hitchcock, a Dallas vezetőedzője.

- Sajnálom a közönségünket, amely már most ünnepelni akart. Ennek ellenére úgy vélem, megérte kifizetni a belépőket. A két kapus hihetetlen dolgokat produkált - jegyezte meg Scott Stevens, a New Jersey csapatkapitánya.

NHL-döntő, 5. mérkőzés:
New Jersey Devils - Dallas Stars 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
gól:
Modano (107. perc)
kiállítások: 6, illetve 4 perc
emberelőny-kihasználás: 0/2, illetve 0/3
kapusok:
40/41, illetve 48/48
Az összetett állás: 3-2 a New Jersey javára.
A következő mérkőzést magyar idő szerint vasárnap hajnalban játsszák Dallasban.

(MTI)

Ajánló:

A Stanley Cup honlapja

Korábban:

Egyetlen győzelem választja el az 1995-ös bajnok New Jersey Devilst, hogy ismét megnyerje a Stanley Kupát, miután az NHL döntőjének negyedik mérkőzésén harmadszor verte meg a címvédő Dallas Starst.