Vágólapra másolva!
Egyetlen győzelem választja el az 1995-ös bajnok New Jersey Devilst, hogy ismét megnyerje a Stanley Kupát, miután az NHL döntőjének negyedik mérkőzésén harmadszor verte meg a címvédő Dallas Starst.

Fotó: Reuters

Ed Belfour, a Dallas kapusa itt még hárít

A következő játékrész elején a Devils az orosz triója révén egyenlített: Vlagyimir Malakov szépen ment el a bal oldalon, visszatette a pakkot lövésre Alekszandr Mogilnijnak, a kipattanót Szergej Brilin vágta a kapuba.

Ezután emberelőnybe került a Stars, azonban John Madden igazolta: az egyik legjobb védekező csatár a ligában. Előbb még kihagyott egy ordító helyzetet a vendégek centere, de később ismét egyedül tört ki, és a jobb oldalról kilőtte a hosszú sarkot.

Fotó: Reuters

Madden gólja után azonban
már a Devilsnek állt a zászló

A folytatásban hiába iparkodott a Stars, még szépíteni sem tudott, sőt a Devils előtt adódott három százszázalékos ziccer, de sem Mogilnij, sem a cseh Patrik Elias nem tudott betalálni - utóbbi még az üres kaput is elvétette a végén.

- Tudjuk, hogy a végső sikerünkhöz szükséges egyetlen győzelem megszerzése lesz a legnehezebb feladat - hűtötte a kedélyeket Larry Robinson, a New Jersey vezetőedzője.

- Nincs más választásunk, mint a két pihenőnap alatt rendezni a sorainkat. Sokat kell javulnunk - válaszolt Ken Hitchcock, a Dallas mestere, akinek csapata 11 győzelem után először kapott ki úgy, hogy két harmad után vezetett, s ezt talán a legrosszabbkor tette: ugyanis utoljára 58 éve fordult elő, hogy egy csapat 1-3-as összesítésből fordítson a döntőben, 1942-ben a Toronto Maple Leafs állt föl a padlóról a Detroit Red Wings ellen.

NHL-döntő, 4. mérkőzés:
Dallas Stars - New Jersey Devils 1-3 (0-0, 1-0, 0-3)
gól:
Nieuwendyk (39.), illetve Brilin (43.), Madden (45.), Rafalski (47.)
kiállítás: 10, illetve 8 perc
emberelőny: 0/4, illetve 1/5
kapusok: 28/31, illetve 16/17
Az összesített állás 3-1 a New Jersey javára. A négy győzelemig tartó párharc következő mérkőzését magyar idő szerint péntek hajnalban játsszák a Devils otthonában.

(MTI)

Ajánló:

A Stanley Cup hivatalos oldala

Korábban:

A hajrában szerzett góllal győzött a címvédő Dallas Stars a New Jersey Devils otthonában az NHL nagydöntőjének második mérkőzésen, így a négy győzelemig tartó párharc állása 1-1-re módosult. A Dallas ezúttal sokkal szervezettebben játszott, mint a két nappal ezelőtti összecsapáson, amelyen simán 7-3-ra kikapott.