Vágólapra másolva!
A New Jersey Devils 2-1-re nyert a címvédő Dallas Stars otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntő harmadik mérkőzésén, így a négy győzelemig tartó párharcban ugyanilyen arányban vezet.

Az Ördögök otthon érezték
magukat a dallasi pokolban

A folytatás egyértelműen a Devils fölényét hozta, és még a szünet előtt 1:54 perccel sikerült az egyenlítés. Az év újonc ötösébe beválasztott Brian Rafalski a félpályáról remek ütemben ugratta ki Jason Arnottot, aki Dave Manson és Derian Hatcher szorításában kissé hosszan vette át a korongot, de Ed Belfour rossz ütemben szúrt ki botjával, és a vendégcsatár átpöckölt a kapus lába között.

Ed Belfour felett zajlik az ütközet

A záró harmadban kitűnően védekezett a New Jersey, a Starsnak csak az utolsó percben volt egyenlítési lehetősége, de B. Hull közeli kísérletét védte Brodeur. - Bevált a taktikánk, hiszen a zárt védőfalon nem tudott áttörni a Dallas. Mindenki remekül játszott. Fontos momentum volt, hogy 1-0-ás hazai vezetés után a kettős emberhátrányban nem kaptunk újabb gólt - nyilatkozott a győztes találatot szerző Sykora. - A jég rossz volt, a szurkolók nagyszerűek, a helyzet pedig meleg - értékelt az utolsó harmadban kiállított dallasi Brodeur.

Döntő, 3. mérkőzés:
Dallas Stars - New Jersey Devils 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Dallas, 17 001 néző
gól: S. Cote (14.), illetve Arnott (19.), P. Sykora (33.)
kiállítás: 4, illetve 8 perc
emberelőny: 1/2, illetve 1/4
kapusok: 23/21, illetve 31/30
Az összesített állás 1-2. A négy nyert meccsig taró döntő következő helyszíne Dallas lesz, magyar idő szerint kedd hajnalban.

(MTI)

Ajánló:

Az NHL-döntő a hálón