Vágólapra másolva!
A nemzetközi tekintély visszaszerzése is cél a magyar férfikézilabda-válogatott számára a vasárnap Szegeden és jövő szombaton a norvégiai Alta városában sorra kerülő, Norvégia elleni világbajnoki selejtezőn. A párharc győztese vehet részt a 2001-es franciaországi vb-n.

A magyarok a tavalyi egyiptomi világbajnokságon (11. hely), illetve az azt követő Európa-bajnoki selejtezőn elbuktak, így a jövő évi vb-re selejtezőn keresztül juthatnak el.

"Nagy a becsvágy, az elszántság a játékosokban. Bízom a fiatalokban, de az a véleményem, hogy a vb-selejtezőn az idősebbeknek kell vinniük a prímet. A norvégokról nagyon sok információnk van, de az előzetesen megadott keretükből több kulcsjátékos hiányzik, ami titkolózásra vall" - mondta Hajdu János szövetségi kapitány.

A szövetségi kapitány arra a kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett az első találkozó után, így válaszolt: "Tíz gól is kevés lehet, de kettő is elegendőnek bizonyulhat."

A kezdőcsapatot Hajdu szombaton jelöli ki. Szegeden elsősorban az agresszív, gyors kézilabdát szeretné erőltetni a magyar válogatott. "Csak a továbbjutással foglalkozunk, szeretnénk visszakerülni a legjobbak közé" - tette hozzá a kapitány.

A két együttes eddig 16-szor találkozott egymással, 13-szor a magyarok, 3-szor a norvégok nyertek, a gólkülönbség 364-300. Az utolsó mérkőzésre 1999. június 6-án, az egyiptomi vb-n került sor, akkor 31-25-re Magyarország győzött.

A keret:
kapusok: Szathmári (Fotex KC Veszprém), Zsembery (Dunaferr SE)
mezőnyjátékosok: Bene, Gál, Kertész, Mocsai, Rosta M. (Dunaferr), Berta, Buday, Doros, Nagy L. (Pick-Szeged), Éles, Mezei, Pásztor, Tóth J. (Fotex KC Veszprém), Kotormán (Schaffhausen)

Az m1 mindkét összecsapást élőben közvetíti (vasárnap 17.30, jövő szombat 16.15 ó).

(MTI)