Vágólapra másolva!

Radulovics a válogatott keretben<br/>

Radulovics Bojana, a Dunaferr SE világklasszis átlövője is meghívást kapott Mocsai Lajos szövetségi kapitánytól a nőikézilabda-válogatott jövő hétfőn kezdődő tatai edzőtáborába.

A 27 éves balkezes átlövő egyelőre hivatalos mérkőzésen nem léphet pályára a magyar csapatban, mert 1998-ban még játszott a jugoszláv válogatottban és a szabályok értelmében - ha nem kap külön engedélyt - három évet ki kell várnia.

A sportág hazai vezetői a nemzetközi szövetségben, valamint a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban bíznak. Az ügy intézése folyamatban van, és nagy az esély arra, hogy a dunaújvárosi kézilabdázó Sydneyben már a magyar csapatot erősíti.

- Az olimpiai felkészülés jövő héten kezdődik. Radulovics együtt tréningezik a kerettel és ha megkapja az engedélyt a szereplésre, akkor már ismerni fogja a technikai, taktikai elképzeléseket - mondta Mocsai Lajos.

Rossz hír, hogy a keret másik jobbátlövője, Brigovácz (Herz-FTC) az osztrák Hypo Niederösterreich elleni Bajnokok Ligája-visszavágón kézsérülést szenvedett, így legalább egy hónapig nem játszhat. Tatán nem csak hagyományos edzések, hanem - az első nap - elméleti, taktikai gyakorlások is lesznek. Így azok is kaptak meghívót, akik harcképtelenek.

A csapat április 5-én és 6-án Debrecenben kétszer találkozik Romániával, majd április 8-án Hlukban a Csehország elleni Európa-bajnoki selejtező következik.

A tatai keret:

Deli, Kökény, Pádár, Pásztor, Kirsner, Brigovácz (sérült), Lőwy (sérült) - mind Herz-FTC, Balogh, Farkas A., Farkas Á. Siti B., Zsemberyné, Radulovics (hivatalos mérkőzésen nem játszhat), Nagy I. - mind Dunaferr SE, Kulcsár, Nagy A., Pigniczki, Pálinger, Prok, Horváth M. - mind Győri Graboplast ETO KC, Takács - Cornexi-Alcoa, Kántor - Randers

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapja