Vágólapra másolva!

Nőikézilabda: kiesett a Dunaferr és a Debrecen<br/>

A címvédő Dunaferr a nőikézilabda Bajnokok Ligájában, a Debrecen az EHF Kupában esett ki a negyeddöntőben. A rossz sorozat megszakítására már csak a Ferencvárosnak van esélye, a zöldek az osztrák Hypo ellen játszanak a BL-ben.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Buducsnoszt Podgorica (jugoszláv) - Dunaferr SE 27-25 (12-11)
Podgorica, 6000 néző
góldobók: Kolakovic 8/3, Bulatovic 6, Jeraminok, Petrovic 4-4, Milickovic, Savic 2-2, Jovovic 1, illetve Radulovic 7, Balogh 5, Farkas Á. 5/1, Siti, Megyebíróné, Szologub 2-2, Ferling, Nagy 1-1
hétméteresek: 3/3, illetve 2/1
kiállítások: 8, illetve 4 perc
továbbjutott: a Podgorica 60-58-as gólkülönbséggel.

A roppant feszült légkörű találkozón az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat. A hazaiaknak a szünetig sikerült tartaniuk minimális előnyüket.

A fordulás után tovább folytatódott az idegőrlő csata. A támadásban sokkal fegyelmezetebb Podgorica öt góllal (24-19) elhúzott az olykor bizonytalankodó címvédő ellen. A hajrában a sokkal nyugodtabban játszó Buducsnosztnak sikerült megtartania nehezen megszerzett előnyét, így ő jutott az elődöntőbe.

Női EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Ferrobus Mislata Valencia (spanyol) - DVSC-Valdor 23-20 (14-6)
Valencia, 600 néző
góldobók: Urbanke 6, Sanchez, Montes 5-5, Aragón, Eismont 2-2, Cibotaru, Pedro, Szamojlova 1-1, illetve Borók 9, Jeddi, Nyilas, Madai, Rácz, Nagy 2-2, Kocsik 1
továbbjutott: a Valencia, kettős győzelemmel, 56-39-es gólkülönbséggel.

Rosszul kezdett a magyar csapat és a spanyolok szép lassan elhúztak. A második félidőben már sokkal jobban játszott a DVSC: védekezésben és támadásban is feljavult, a lövések is bejöttek, így sikerült csökkenteni a tetemes hátrányt.

(MTI)