Vágólapra másolva!

Az Albacomp ismét kupagyőztes<br/>

Megvédte kupaelsőségét az Albacomp-UPC együttese. A fehérváriak a férfi kosárlabda Magyar Kupa soproni négyes döntőjében biztosan, 74-56-ra győzték le a Matáv-Pécs együttesét. A bronzérmet a házigazda Soproni Ászok szerezte meg.

Albacomp-UPC - Matáv-Pécs 74-56 (35-26)
Sopron, 1200 néző
Albacomp: Boros 15/3, Shannon, Halm 18/12, Dávid 17, Lapov 12; csere: Varga R. 6/6, Gémes, McClandon 6, Matus
Pécs: Mészáros Z. 5/3, Bakonyi 12/6, Hoffmann 9, Sajni 2, Czigler 11; csere: Karagits 10, Csirke 7, Petrovics, Sági, Móricz

Az idegenlégiósok nélküli kezdő ötössel felálló Matáv-Pécs a 18. percig remekül tartotta magát a jobb erőkből álló Albacomppal szemben. Az első félidőben fehérvári részről Halm Roland nyújtott kiemelkedőt, a folytatásban viszont társai is remekeltek, elsősorban Dávid Kornél és Boros Zoltán. A trió látványos, elegáns kosárlabdával növelte az előnyt a derekasan küzdő Péccsel szemben, a végén csak a győzelem aránya lehetett kérdéses. Ezzel megismételte tavalyi sikerét az Albacomp-UPC, mely a bajnokság rájátszását a legkedvezőbb pozícióból várhatja.

A bronzérmet óriási csatában, az utolsó másodpercben dobott triplával szerezte meg a Soproni Ászok együttese a Bp. Honvéd ellenében.

Soproni Ászok KC - Bp. Honvéd 70-67 (37-36)
Sopron, 1000 néző
A legjobb dobók: Pavicsevics 16/12, Alexe 14/6, Csaplár-Nagy 10, Mérész 9/9, illetve Sitku 23/3, Davis 21/3

A Magyar Kupa négyes döntőjének bronzmérkőzése kissé álmosan indult. Eleinte úgy tűnt, különösebben egyik csapatot sem motiválja a bronzérem megszerzése. A 2. félidő azonban nagy változást hozott: kiélezett és izgalmas csata végén Pavicsevics utolsó másodpercben dobott hárompontos kosarával a hazaiak megérdemelten szerezték meg a bronzérmet.

(MTI)

Ajánló:

A hazai kosárbázis a neten

Korábban:

A férfikosárlabda UPC Magyar Kupa négyes döntőjének első mérkőzésén a Matáv-Pécs végig vezetve, magabiztos győzelmet aratott a Bp. Honvéd ellen. A második mérkőzésen az Albacomp győzött a hazai Soporoni Ászok ellen, így a keddi döntőben a székesfehérvári csapat lesz a Matáv-Pécs ellenfele.